Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2012. Szeptember 26. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csökkentse megfelelő étkezéssel a szklerózis multiplex tüneteit

Csökkentse megfelelő étkezéssel a szklerózis multiplex tüneteit

A szklerózis multiplex tünetei, mint a zsibbadás, a fáradtság és a járási nehézségek nagyon legyengítik a pácienst, de bizonyos étkezési szokásokkal sokat javíthatnak életminőségükön - erre vonatkozóan gyűjtött össze néhány tippet a Fox News.

A Nemzetközi Szkelóris Multiplex Társaság ajánlása szerint az ilyen betegeknek olyan étrendet kell követniük, amely alacsony telített zsírokban, viszont magas omega3 zsírsavakban.

Egy két évig tartó vizsgálatban, amelyben 312 szklerózis multiplexes beteg vett részt, kimutatták, hogy azoknál, akik naponta 10 gramm halolajat vittek be szervezetükbe, jóval kisebb volt a betegség úgynevezett legyengítő fázisa, mint azoknál, akik nem építették azt be étkezési rendjükbe.

Az omega3 zsírsavaknak nemcsak a halételek, mint a lazac vagy a tőkehalmáj, de a dió és a lenmagolaj is kiváló forrásai. A Nemzetközi Szkelóris Multiplex Társaság szerint napi három gramm omega3 zsírsav bevitele biztonságosnak tekinthető, ugyanakkor azt ajánlják, hogy mielőtt bárki belekezd étrendjének megváltoztatásába, konzultáljon orvosával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.

2024. Július 11. 07:57, csütörtök | Életmód

Visszatérő nóva figyelhető meg az éjszakai égbolton

Szabad szemmel is láthatóvá válhat az éjszakai égbolton nóvakitörés miatt a T Coronae Borealis (T CrB) nevű különleges változócsillag.

2024. Július 10. 07:55, szerda | Életmód

Megkezdődött a közönségszavazás a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Balla Esztert, Ecsedi Erzsébetet és Tóth Ildikót jelölték idén a Kaszás Attila-díjra. A színművészekre a közönség szavazatait augusztus 23-án éjfélig várják a díj weboldalán.

2024. Július 09. 08:14, kedd | Életmód

Új kifejezések bevezetésével hatékonyabbá válhat az éghajlatváltozásról szóló diskurzus egy új tanulmány szerint

A klímaváltozásról szóló diskurzusban használt kifejezések nem elég hatékonyak, ezért új, erőteljesebb kifejezések bevezetését javasolja egy tanulmányban Forgács Bálint, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának (PPK) kutatója.