Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2012. Szeptember 26. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csökkentse megfelelő étkezéssel a szklerózis multiplex tüneteit

Csökkentse megfelelő étkezéssel a szklerózis multiplex tüneteit

A szklerózis multiplex tünetei, mint a zsibbadás, a fáradtság és a járási nehézségek nagyon legyengítik a pácienst, de bizonyos étkezési szokásokkal sokat javíthatnak életminőségükön - erre vonatkozóan gyűjtött össze néhány tippet a Fox News.

A Nemzetközi Szkelóris Multiplex Társaság ajánlása szerint az ilyen betegeknek olyan étrendet kell követniük, amely alacsony telített zsírokban, viszont magas omega3 zsírsavakban.

Egy két évig tartó vizsgálatban, amelyben 312 szklerózis multiplexes beteg vett részt, kimutatták, hogy azoknál, akik naponta 10 gramm halolajat vittek be szervezetükbe, jóval kisebb volt a betegség úgynevezett legyengítő fázisa, mint azoknál, akik nem építették azt be étkezési rendjükbe.

Az omega3 zsírsavaknak nemcsak a halételek, mint a lazac vagy a tőkehalmáj, de a dió és a lenmagolaj is kiváló forrásai. A Nemzetközi Szkelóris Multiplex Társaság szerint napi három gramm omega3 zsírsav bevitele biztonságosnak tekinthető, ugyanakkor azt ajánlják, hogy mielőtt bárki belekezd étrendjének megváltoztatásába, konzultáljon orvosával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 10:34, kedd | Életmód

PTE: az észak-indokínai szubtrópusi régióban alakulnak és fejlődnek ki az emberiség számára kockázatos SARS-szerű vírusok

Az emberiség számára kockázatos SARS-szerű vírusok evolúciója és kialakulása az észak-indokínai szubtrópusi régióhoz köthető

2024. Október 20. 08:55, vasárnap | Életmód

Nébih: újabb cég hívott vissza kölesgolyót a forgalomból

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt az Auchan Magyarország Kft. is visszahívott extrudált bio kölesgolyót a forgalomból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton az MTI-vel.

2024. Október 18. 07:49, péntek | Életmód

Meghalt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke

Életének 85. évében csütörtök hajnalban meghalt Kozma Imre atya, katolikus pap, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend korábbi magyarországi vezetője.

2024. Október 18. 07:44, péntek | Életmód

Endrődi Gergely kutatófizikus Magyarországon folytatja munkáját

Magyarországon folytatja munkáját Endrődi Gergely kutatófizikus, a Bielefeldi Egyetem professzora a Research Grant Hungary program keretében - jelentette be a kultúráért és innovációért felelős miniszter csütörtökön.