Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 10. 18:13, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Designed in Hungary

Designed in Hungary

Kiállítás magyar alkotók munkáiból Sopronban - tudósított az MTI

Magyar tervezőművészek munkáiból válogatott kiállításnak, valamint osztrák és magyar dizájnszakemberek tapasztalatcseréjének is helyet ad a Designed in Hungary című rendezvénysorozat, amely október 17-én kezdődik Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében.

A program középpontjában a több mint 60 magyar dizájner egyedi tervezésű használati tárgyait felvonultató kiállítás áll. A tárlatot Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitja meg október 19-én este 7 órakor - mondta Sommer Klaus ötletgazda az MTI-nek szerdán.
Tájékoztatása szerint a kiállítók között olyan tervezők alkotásai, olyan cégek termékei szerepelnek, mint Vidó Nóri, a POS1T1ON, Juhász Ádám vagy a soproni székhelyű Sixay, a Csonka Glas, Szilasi Gábor, Vágó Réka és a Lokal Wear. A kiállított munkák a szilikátkerámiától és a porcelán alkotásoktól az ékszereken, a bútorokon és a formatervezett használati tárgyakon keresztül a ruházati kiegészítőkig terjednek. A rendezvény mottója: a dizájn elérhető mindenki számára.
Az október végéig látogatható kiállítást kísérőprogramok egészítik ki. A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a "REGIONET aktív" határon átnyúló gazdaságfejlesztési projekt keretében nemzetközi szakmai találkozót rendez október 19-én. Az eseményen a kreatív vállalkozásokat támogató osztrák és magyar szervezetek mutatkoznak be. A találkozó délutánján a dizájn világában jegyzett cégek képviselői ismertetik sikertörténeteiket az ötlettől a piacra jutásig.
Október 19. és 21. között dizájnvásár is lesz, amelyen a hazai formakultúra kedvelői válogathatnak a kiállító tervezők munkáiból. A rendezvény - amelyet az Európai Unió is támogat - azt szeretné elősegíteni, hogy a dizájnerek új, kreatív ötletei akár határon átnyúló vállalkozói együttműködés révén valósulhassanak meg, az így létrejött alkotások sikeresek legyenek a piacon - közölte Sommer Klaus.

Címkék: kiállítás, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.