Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

Tavaly tavasszal kezdődtek meg a soproni piac és vásárcsarnok, valamint annak környezetének felújítási munkálatai. A megújult vásárcsarnokot május 17-én vehetik először birtokba a soproniak.

Az átadón dr. Farkas Ciprián polgármester hangsúlyozta, hogy Sopron lendületben van, ezt bizonyítja a piac megújulása is, melynek köszönhetően végre korszerű, minőségi környezet várja a soproniakat. Az új piac segíti a helyi és a környékbeli termelőket is, hiszen a piac újra vonzó helyszíne lesz városunknak.

Sopron polgármestere hozzátette, hogy az elmúlt években bizonyítottuk, hogy mi, soproniak közös erővel nagy dolgokra vagyunk képesek, ezért a példátlan kihívások ellenére olyan fejlődésen ment keresztül Sopron, amire a Trianon eltelt bő száz esztendőben nem volt példa.

„Ezért is mondjuk azt, hogy ne kockáztassuk városunk fejlődését. Maradjunk lendületben!” – jelentette ki dr. Farkas Ciprián polgármester, aki köszönetet mondott a soproniaknak a megértésükért és a türelmükért, amit a felújítás idején mutattak.

A Modern Városok Program részeként, a magyar kormány támogatásával megépült vásárcsarnokban felújították a már meglévő épületrészeket, illetve piacteret, valamint a nyugati épülettömbhöz egy új épületrész épült, továbbá elkészült a vizesblokk felújítása is, melyhez egy új mozgáskorlátozottak számára is biztosított illemhelyiséget is kialakítottak. A vásárcsarnok fölé új tetőszerkezetet építettek, mely hőszigetelt homlokzatképzést és födémszigetelést kapott. A vásárcsarnok körül új térkő és aszfalt burkolatok a közvilágítással együtt szintén megújultak. A felújítások idején a piac működése mindvégig biztosított volt, mivel az önkormányzat saját forrásból biztosította az ideiglenes piactér leaszfaltozását az Újteleki utcában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 12:08, kedd | Helyi

Idén is tarolt a SopronFest

Hatalmas bulival indult az idei fesztiválszezon. Az ország minden tájáról látogattak ide a SopronFestre, aminek sikerült a tavalyi debütálását is felülmúlnia.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.