Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

Tavaly tavasszal kezdődtek meg a soproni piac és vásárcsarnok, valamint annak környezetének felújítási munkálatai. A megújult vásárcsarnokot május 17-én vehetik először birtokba a soproniak.

Az átadón dr. Farkas Ciprián polgármester hangsúlyozta, hogy Sopron lendületben van, ezt bizonyítja a piac megújulása is, melynek köszönhetően végre korszerű, minőségi környezet várja a soproniakat. Az új piac segíti a helyi és a környékbeli termelőket is, hiszen a piac újra vonzó helyszíne lesz városunknak.

Sopron polgármestere hozzátette, hogy az elmúlt években bizonyítottuk, hogy mi, soproniak közös erővel nagy dolgokra vagyunk képesek, ezért a példátlan kihívások ellenére olyan fejlődésen ment keresztül Sopron, amire a Trianon eltelt bő száz esztendőben nem volt példa.

„Ezért is mondjuk azt, hogy ne kockáztassuk városunk fejlődését. Maradjunk lendületben!” – jelentette ki dr. Farkas Ciprián polgármester, aki köszönetet mondott a soproniaknak a megértésükért és a türelmükért, amit a felújítás idején mutattak.

A Modern Városok Program részeként, a magyar kormány támogatásával megépült vásárcsarnokban felújították a már meglévő épületrészeket, illetve piacteret, valamint a nyugati épülettömbhöz egy új épületrész épült, továbbá elkészült a vizesblokk felújítása is, melyhez egy új mozgáskorlátozottak számára is biztosított illemhelyiséget is kialakítottak. A vásárcsarnok fölé új tetőszerkezetet építettek, mely hőszigetelt homlokzatképzést és födémszigetelést kapott. A vásárcsarnok körül új térkő és aszfalt burkolatok a közvilágítással együtt szintén megújultak. A felújítások idején a piac működése mindvégig biztosított volt, mivel az önkormányzat saját forrásból biztosította az ideiglenes piactér leaszfaltozását az Újteleki utcában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 11:43, hétfő | Helyi

Kimagaslóan teljesítettek a soproni diákok Leonban

Egy arany, egy-egy ezüst és egy bronzéremmel tért haza a soproni küldöttség a Nemzetközi Gyermek Játékokról, melyet idén a mexikói Leonban tartottak meg.

2024. Július 15. 15:45, hétfő | Helyi

Figyeljünk oda kánikula idején!

Nagy meleg esetén még fontosabb, hogy odafigyeljünk saját és a környezetünkben élők egészségére. Fogyasszunk elég vizet, kerüljük a tűző napot és a közlekedésben is legyünk körültekintőbbek.

2024. Június 28. 09:03, péntek | Helyi

Közgyűlést tartottak Sopronban

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

2024. Június 27. 12:33, csütörtök | Helyi

Bakancslistás túratippek Sopronban

A Fertő-tájról és a Soproni-hegységről készített bakancslistát az Aktív Magyarország. Térségünk legszebb látnivalóit tekinthetjük meg, miközben aktívan kikapcsolódhatunk.