Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. November 19. 10:51, csütörtök | Helyi

Egymillió forinttal segíti a GYSEV CARGO Zrt. soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonát

Egymillió forinttal segíti a GYSEV CARGO Zrt. soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonát

Az áruszállító vasútvállalat vezetőinek döntése értelmében a cég idén év végén nem ad ajándékot üzleti partnereinek.

Az erre szánt összeget a vállalat jótékony célra fordítja és a gyermekotthont segítő Tómalom-Híd Alapítványnak utalja át.

A GYSEV CARGO Zrt., mint a régió egyik meghatározó nagyvállalata, 2011-es megalapítása óta felelős, tudatos vállalatként tevékenykedik. Az áruszállító vasúttársaság számára is fontos a társadalmi felelősségvállalás. Ezért is döntött úgy a vállalat, hogy idén év végén a partnereknek szánt ajándékokra fordított összeget inkább jótékony célra költik.

„A korábbi években is támogattuk már a Fogyatékos Gyermekek Otthonát. Tudjuk, hogy az az összeg, amit az intézményt támogató alapítvány számlájára utalunk, eléri célját, hiszen az intézményben élő, nehéz sorsú fiatalokon és embertársainkon segítünk” – mondta az átadás kapcsán Skála János, a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatója.

A Fogyatékos Gyermekek Otthona ápolást, gondozást és intézményi ellátást biztosít többek között fogyatékos, gyengén látó, vak, hallássérült, mozgáskorlátozott és pszichiátriai kezelésre szoruló gyermekek számára. Az intézmény nevében Dr. Baikó Erzsébet vette át az egymillió forintos adományt. Az intézményvezető köszönetet mondott a vasútvállalat vezetőinek az önzetlen segítségnyújtásért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.