Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2011. December 19. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

El kell adni a „magyar sztorit”

El kell adni a „magyar sztorit”

Keményen törekszünk arra, hogy eladjuk a „magyar sztorit” a befektetőknek, befektetési alapoknak – mondta a Magyar Nemzetnek Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Nem a pénz hiányzott a hitelezés újraindulásához, hanem kialakult egyfajta bizalmatlanság a bankok részéről – vélekedett az államtitkár. De reményei szerint ezt a bankszövetséggel kötött megállapodással sikerült orvosolni.

Pleschinger Gyula azt is elmondta, hogy a költségvetést olyan előrejelzésre kívánták építeni, amely a lehető legjobban igazodik a professzionális várakozásokhoz, az unió és a jegybank elemzéseihez. Ennek kivitelezéséhez rengeteg mérlegelésre és egyeztetésre volt szükség.

Az államtitkár szerint szeptember környékén még reális célnak tűnt a másfél százalékos növekedési terv, bár voltak lefelé mutató kockázatok. Épp e veszélyek – a piaci turbulenciák, az adósságválság mélyülése – miatt került be szokatlanul magas tartalék a költségvetésbe. Miután az európai országok többsége lefelé módosította növekedési előrejelzését, Magyarország számára is elkerülhetetlen volt, hogy ezt megtegye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Március 03. 08:55, vasárnap | Belföld

Szentkirályi Alexandra: a kormány jelentősen növelte az egészségügyi kiadásokat

A kormány kiemelt célja, hogy a magyar emberek jó egészségügyi ellátást, az egészségügyi dolgozók pedig még nagyobb megbecsülést kapjanak, ezért az egészségügyre fordított kiadások összegét jelentősen növelte

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.