Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Március 11. 16:45, csütörtök | PR

Elektromos hőlégfúvó, a sokrétű fűtőtest

Elektromos hőlégfúvó, a sokrétű fűtőtest

Számos olyan eszköz és szerszám létezik, melyek birtoklását nem érezzük létszükségnek, ugyanakkor, ha volt már vele dolgunk, utána mindenképp szeretnénk a készletünkben tudni.

Éppen ebbe a kategóriába tartozik az elektromos hőlégfúvó is, mely sok esetben megkönnyítheti dolgunkat.

Komfortos körülmények

Ha valaki szakmunkákból, fizikai munkavégzésből keresi a kenyerét, bizonyára tisztában van vele, hogy milyen mértékű napi terhelést jelent ez már önmagában is. Külső szemlélőként talán nem is hinnénk milyen kemény és embert próbáló lehet egy-egy munkafolyamat. Ezen tovább nehezíthet az is, ha a munkakörülmények nem megfelelőek. Ez önmagában sok mindent jelenthet, akár nehezen megközelíthető helyeket, nem megfelelő tisztaságot, nem kellőképpen biztonságos területek és a többi.

Ezen körülmények közül mégis talán a legnehézkesebb a hideg, fagyos körülmények közötti munkavégzés. Márpedig a munkák a hűvösebb időjárást tartogató őszi-téli időszakban sem állhatnak le, ekkor pedig még fontosabb, hogy minden környezeti tényező a helyén legyen. Ennek egyik alapfeltétele pedig nem más, mint hogy a munkaterület megfelelő fűtöttsége megoldott legyen. Építési területeken ez a legegyszerűbben egy elektromos hőlégfúvó segítségével oldható meg. A készüléknek csupán áramra van szüksége, s képes percek alatt befűteni a kisebb-nagyobb területeket.

Mobilis melegedés

Az elektromos hőlégfúvók egyik legnagyobb előnye az egyszerű mozgathatóságuk. Helyiségről-helyiségre, vagy akár helyszínről-helyszínre is könnyedén szállíthatók, nem foglalnak sok helyet, teljesítményük mégis kifogástalan. Működésük meglehetősen egyszerű. A környezet levegőjét szívják magukba, melyet aztán átfújatnak egy, az áram segítségével felmelegített fűtőszálon, így kifelé már a meleg levegő áramlik belőlük. A levegő elszívásakor oxigént természetesen nem von ki belőle, így a levegő minősége sem romlik.

Az elektromos hőlégfúvók teljesítménye a legtöbb esetben állítható, így könnyedén alkalmazkodnak a körülményekhez és mi is egyszerűen állíthatjuk pedig a kívánt fűtési fokozatot. Emellett a biztonság és a kényelem is fontos szempont a készülékek gyártásakor. A rozsdamentes fűtőszálak és a hővédelemmel ellátott motorok hosszútávú működést garantálnak, emellett pedig működésük kifejezetten csendes, így nem kell folyamatos zúgástól kísért munkanapokra számítanunk.

A felhasználás lehetőségei

Habár eddig csupán arról esett szó, hogy az elektromos hőlégfúvók ideális fűtőberendezések a munkaterületek számára, nem lenne fair, ha csupán ennyi opciót tulajdonítanánk neki. Habár fő szakterülete a fűtés, ezt az attribútumát másképp is képes kamatoztatni. A legtöbb esetben ugyanis szárításra használják. Hiszen előfordulhat, hogy egy munkaterület nedves, mely nem alkalmas a munkára, így az előkészítéskor elengedhetetlen a készülék használata.

Persze nem csak előkészítő, hanem befejező szerepe is lehet. Gondoljunk csak például a frissen festett beltéri falakra. Ha a levegőztetés nem megoldható, egy hőlégfúvó segítségével a száradás is gyorsabban megy végbe. Ám ettől is tovább mehetünk és egy egészen meglepő lehetőséget is említhetünk, mely nem más, mint a rovarirtás. Az elszaporodott kártevők ellen is bevethetjük, hiszen vegyszerek nélkül, mindössze a magas hő segítségével pusztítja el a nem kívánatos betolakodókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.