Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 24. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

Elektromos segítséget kap az Audi dízel szuperautója

Elektromos segítséget kap az Audi dízel szuperautója

Az Audi esetében nem újkeletű a dízel szuperautó ötlete, ám úgy tűnik, hogy az eddigi kacérkodások után most már komolyan szemezgetnek a lehetőséggel. A források ezúttal már R20-as nevet emlegetnek, miközben a készülő modell a hírek szerint az eddig várthoz képest más csomagot tesz le az asztalra.

Az R8 alapjait hasznosító típus a szuperautók új generációjának nyújt majd konkurenciát, így például a hibrid Porsche 918 Spyder vagy a szintén elektromossággal kacérkodó Ferrari LaFerrari és McLaren P1 ellenfelének lehet tekinteni. A komoly ambíciókat pedig mi más, mint az Audi Le Mans-ban elért sikerei táplálják, de általa rengeteg műszaki megoldás is szériába kerülhet az R18 e-tron névre hallgató versenyautóból.

Wolfgang Durheimer, az Audi technológiai fejlesztési részlegének vezetője egy napokban adott interjúban elmondta, hogy a márka kínálatában lenne helye a szuperautónak, és ha dízel hibridként készítenék el, akkor felettébb nagyot ütne. Erre pedig akkor van lehetőség, ha a konszerntárs Porschével dugják össze a fejüket, aki az elektromos rásegítést már versenyhelyzetben is tesztelgeti. A legfrissebb információk szerint ez a kooperáció már meg is valósult. Egyes források korábban már az el nem készült motor teljesítményét is tippelgették (700 lóerő és 1000 Nm). Azonban a jelek azt mutatják, hogy ők tévednek. V12-es helyett ugyanis konvencionálisabb V6-os hajtóműre számíthatunk, amely az eddig 313 lóerős kiadásra is rástrófolna.

Az alaposan megspékelt verziót 426 lóerő és 700 Nm környékére ígérik, amivel az Audi dízel fronton is felvenné a kesztyűt a BMW-vel szemben a teljesítményháborúban. Ehhez társul majd az elektromotorok teljesítménye, amivel az immár R20 néven emlegetett szuperautó 600 lóerőt és 1000 Nm nyomatékot állít hadrendbe – első pillantásra hihetetlen fogyasztási adatok mellett. Egy biztos: 2015 előtt szinte biztosan nem számíthatunk a típusra, így addig még sok kérdés marad nyitott.

Címkék: audi, autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.