Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Április 18. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: mti

Elfogták a szentpétervári robbantás egyik szervezőjét

Elfogták a szentpétervári robbantás egyik szervezőjét

Elfogták Moszkva közelében a szentpétervári metróban elkövetett terrortámadás egyik feltételezett szervezőjét - közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az FSZB szerint az őrizetbe vett 27 éves Abror Azimov készítette fel a robbantásra az öngyilkos merénylőt. Azimovot, aki a szolgálat által meg nem nevezett közép-ázsiai országból érkezett Oroszországba, a Nyomozó Bizottság (SZK) hallgatja ki.

A pokolgépes merénylettel kapcsolatban korábban nyolc szintén közép-ázsiai származású személyt vettek őrizetbe. Mint azt Alekszandr Bortnyikov, FSZB igazgatója múlt kedden bejelentette, mindannyian titkos terrorsejtek tagjai voltak.

A szentpétervári metróban április 3-án elkövetett pokolgépes merényletben 14 ártatlan ember halt meg, és további több 102 megsebesült. Az öngyilkos támadás feltételezett elkövetője a 22 éves, orosz állampolgárságú, kirgizisztáni üzbég származású Akbarzson Dzsalilov volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.