Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2022. Február 26. 07:00, szombat | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Elítélték a terrorcselekmény előkészületével vádolt magyar férfit

Elítélték a terrorcselekmény előkészületével vádolt magyar férfit

Első fokon 3 év 8 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék pénteken azt a férfit, akit terrorcselekmény előkészületével vádoltak - tudatta közleményben a bíróság sajtóosztálya.

Az ítélet szerint a vádlott felvette az iszlám vallást és titokban az iszlám radikális, dzsihadista irányzatának követője, valamint az Iszlám Állam terrorszervezet támogatója lett.

Az interneten radikális iszlamista, terrorcselekményekkel kapcsolatos tartalmakra keresett rá, online felületeken bombakészítésről, terrorcselekmények elkövetéséről beszélgetett ismeretlen személyekkel, továbbá megkezdte egy házi készítésű szöges csőbomba legyártásához szükséges anyagok beszerzését.

A vádlott, egyik chatpartnerével, Budapesten és vidéken, több helyszínen terrorista merényleteket tervezett.

A bíróság a büntetés kiszabásakor figyelembe vette a vádlott beismerő vallomását, továbbá hogy a bűncselekmény elkövetése idején beszámítási képessége enyhe fokban korlátozott volt.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, mivel mind az ügyészség, mind a vádlott és védője fellebbezett.

A törvényszék a bűnismétlés veszélyére hivatkozva fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú bíróság ügydöntő határozatáig. Ez a végzés nem végleges.

Címkék: ítélet, terror

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 14:00, kedd | Kék hírek

Kiásta az iszapot a saját területén, megsértette a hulladékgazdálkodás rendjét

Egy 65 éves ercsi lakos 2023 májusában az egyik zánkai, közvetlen Balaton-parti ingatlanon engedély nélkül gépi földmunkavégzést folytatott.

2024. Május 28. 10:32, kedd | Kék hírek

Fegyvereket és több ezer lőszert találtak egy albán férfinál Röszkénél

Géppisztolyokat, pisztolyokat és több ezer lőszert próbált meg Magyarországra csempészni egy albán férfi, az ügyészség indítványozta a letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2024. Május 28. 08:06, kedd | Kék hírek

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták az utolsó áldozat holttestét

Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset hetedik, utolsó áldozatának, a 18 éves Daniellának a holttestét

2024. Május 26. 09:06, vasárnap | Kék hírek

Főügyészség: szülei után egy rendőrt is meg akart ölni a pénteken elfogott férfi

Elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az a férfi, aki május 24-dikét megelőző napokban megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban