Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Szeptember 04. 11:37, szerda | Helyi

Elkezdődött az iskolaszezon

Elkezdődött az iskolaszezon

Elérkezett a szeptember és a diákok is elindultak az iskolába. Az első és második osztályos kisiskolások ingyenes tanszercsomaggal, a Soproni Egyetemen pedig számos fejlesztéssel és rekordszámú hallgatóval indították az idei tanévet.

Mindenki számára nehéz az évkezdés, de a legkisebbeknek különösen izgalmas ez az időszak, ugyanis egy új szakasz kezdődik ezzel az életükben. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata minden évben igyekszik segíteni a soproni családoknak. hogy megfelelően fel tudjanak készülni az iskolakezdésre.

Idén több mint 1200 első és második osztályos kisiskolás számára biztosított ingyenes tanszercsomagot, mely füzeteket, írószereket és számos egyéb olyan tanszert tartalmaz, amivel megkönnyítik az őszi évkezdést a soproni diákoknak. Mindemellett Magyarország Kormánya minden közép- és általános iskolás tanuló számára térítésmentesen biztosítja a tankönyveket.

Rekordszámú elsőévessel kezdi az őszi szemesztert a Soproni Egyetem, közel 1500 hallgató jelentkezett idén felsőoktatási képzésre. Az egyetem szakemberei felkészültek a hallgatók ékezésére, több épületet is felújítottak.

Megújult a Baross úti kollégiumnak a tetőszigetelése és a vizesblokkjai, a Bezerédj Amélia Kollégium új nyílásszárókat kapott, illetve a Régi és Új Kollégiumban 100 szobát festettek ki és helyeztek el 410 új ágyat.

Mindezek mellett egy egyedülálló oktatási-nevelési intézmény épül a Papréten, ahol az egyik műemléképületet újítják fel és fejlesztik, hogy a Soproni Darazsak Sportakadémia növendékei színvonalas és modern körülmények között sportolhassanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 08:55, vasárnap | Helyi

Mávinform: fakidőlés miatt késnek a vonatok

A Pápa-Csorna vonalon, valamint a Székesfehérvár-Komárom közötti S150-es vonatoknál késésekre kell számítani - közölte a Mávinform a Facebook-oldalán vasárnap reggel.

2024. Szeptember 15. 08:53, vasárnap | Helyi

Megvannak az ötöslottó nyerőszámai

Várható főnyeremény 5,5 milliárd forint.

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Szeptember 11. 10:28, szerda | Helyi

Magyar sikerek a paralimpián

A 2024-es párizsi olimpia után a paralimpiát is eredményesen zárták a magyarok. Öt arany, hat ezüst és négy bronzéremmel tért haza a magyar csapat Párizsból.