Városlista
2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2014. Június 04. 06:00, szerda | Belföld

Elvált szülő és kapcsolattartási forma – kérdés-válasz!

Elvált szülő és kapcsolattartási forma – kérdés-válasz!

Kötelezi az alperest, hogy korlátozás nélkül biztosítsa a gyermekek részére felperessel a telefonos és elektronikus levelezés formájában a kapcsolattartást... mit jelent? Erre válaszol az onlinejogsebesz.hu szakértője.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész !

Szeretném, ha leírnák nekem az alábbi két sor magyarázatát a másodfokú jogerős ítélet:
"Kötelezi alperest, hogy korlátozás nélkül biztosítsa a gyermekek részére felperessel a telefonos és elektronikus levelezés formájában a kapcsolattartást.
Mellőzi az erre vonatkozó rendelkezések köréből alperes arra való kötelezését, hogy biztosítsa mindkét formában történő kapcsolattartás tényleges megvalósulását."
Várom S.O.S. segítségüket ügyemben.

Köszönettel és tisztelettel.

2014. 05. 18.

Válasz:

Tisztelt Kérdező!
A bíróság a telefonhívásokra és elektronikus levelekre való válasz lehetőségének biztosítására kötelezte, arra azonban nem, hogy a gyerekek keressék, vagy fogadják az édesapa hívását, megválaszolják a levelét.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon, a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 20. 12:13, hétfő | Belföld

Átalakul a hulladékgazdálkodás Magyarországon július elsejétől

Számos feladat hárul az érintett vállalkozásokra a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről szóló közelmúltban megjelent rendelet szerint - hívta fel a figyelmet az EY az MTI-nek hétfőn küldött közleményében.

2023. Március 20. 12:11, hétfő | Belföld

NAV: hárommilliárdos áfacsalás miatt hallgattak ki húsz embert

2023. Március 20. 06:50, hétfő | Belföld

Ma délutántól újra teljes vonalán jár a 3-as metró

Öt és fél éve tartó felújítás után hétfő délutántól hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár a 3-as metró.