Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2018. Január 26. 14:07, péntek | Kék hírek
Forrás: police.hu

Embercsempész nőt fogtak a balassagyarmati rendőrök

Embercsempész nőt fogtak a balassagyarmati rendőrök

Elfogtak egy 48 éves külföldi állampolgárságú nőt, aki iraki állampolgárokat akart illegálisan átszállítani a Szlovák Köztársaság államhatárán.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 48 éves lengyel állampolgár ellen.

A járőrök csütörtökön 12 óra 45 perckor Balassagyarmaton a Szlovák Köztársaság államhatára felé vezető útszakaszon ellenőrzés alá vontak egy osztrák honosságú személykocsit, amelyet a 48 éves külföldi nő vezetett. Az autóban utasként egy iraki nő és három kiskorú gyermeke tartózkodott.

A beszerzett adatok alapján az iraki személyek kijelölt tartózkodási helye Balassagyarmat, melynek területét engedély nélkül elhagyni nem voltak jogosultak. A nyomozás adatai szerint a lengyel nő az iraki nőt és három gyermekét anyagi ellenszolgáltatásért cserébe illegálisan a Szlovák Köztársaság államhatárán át akarta szállítani Ausztriába.

Az iraki állampolgárokat a rendőrök a meghallgatásukat követően visszakísérték a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Balassagyarmati Közösségi Szállására. Az iraki nő ellen szabálysértési eljárás indult.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a 48 éves nőt a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.