Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Április 28. 13:05, csütörtök | Bulvár
Forrás: infovárosok

Erősport: országos tehetségkutató sorozatot indít a CESA

Erősport: országos tehetségkutató sorozatot indít a CESA

Az elnökség tervei szerint hat állomáson, öt selejtezőn és egy nagydöntőn mérhetnék össze talentumukat az érdeklődők.

„Friss hús kerestetik” – ez is lehetne a Közép-Európai Erősember-szervezet (CESA) által életre hívott új széria, az elnök által bejelentett Talent versenysorozat mottója. Sebestyén Jánosék az ország különböző régióiban megtartott selejtezőkön kutatnák fel a jövő meghatározó versenyzőit. Az is eldőlt, hogy az elsőosztályú erősember bajnokság (Prémium Liga) mezőnye 2022-ben is ellátogat a siófoki Muscle Beach-re.

Hat versennyel, öt selejtezővel és egy nagydöntővel indul útjára a 2022-es versenyidényben a Talent sorozat – jelentette be a Prémium Média érdeklődésére a CESA elnöke, Sebestyén János.

„Olyan versenyzőket szeretnénk, akik még nem indultak erősember versenyeken. Mondhatnánk azt is, friss hús. Mind az öt állomás különböző országrészben lenne, versenyenként legalább nyolc-tíz fővel, visszatérők nélkül. Közülük a legjobbak mérnék össze a tudásukat az évad végi döntőben” – mondta a tervekről.

A széria elindításáról a CESA áprilisi közgyűlésén döntöttek. A tervek szerint korbeli megkötés nélkül bárki jelentkezhetne a Talent sorozat egy-egy állomására. A kikötés csupán annyi, hogy a versenyzők nem lehettek korábban tagjai magyarországi erősember-versenyek mezőnyének. A legjobbak az Erősember-szervezet által szervezett ligasorozat másodosztályában indulhatnának a 2023-as idényben, ahonnan Molnár Zsolt és Juhász Péterék mellé a Prémium Ligába vezethet tovább az útjuk.

„A konditermekben szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy mindig van néhány érdeklődő az erősembersport iránt, akik kíváncsiak lennének, de nem tudják, hol kezdjék el. Szeretnénk nekik egy kitörési pontot biztosítani ezzel a sorozattal. Egyúttal szakmai támogatást is biztosítva ahhoz, hogy a legtöbbet fejlődhessenek” – tette hozzá Sebestyén János.

A közgyűlésen az is eldőlt, hogy idén is megrendezik a Prémium Liga – Formula–1-es párhuzammal élve – „Monacói Nagydíját”, a a siófoki Scitec Muscle Beach programjába illesztett kupafordulót.

„Helytálló a párhuzam. A Muscle Beach hete egészen különleges a versenyzőink számára. Egy átlagos fordulónál sokkal nagyobb a felhajtás, annak köszönhetően, hogy egy sokkal nagyobb programsorozat részeként tudjuk megtartani a fordulót. Rettentő sok verseny, rettentő sok érdeklődő, valódi sportünnep. Ilyenkor lehetőségünk van olyanokhoz is eljutni, akik alapból egy-egy versenyünkre nem biztos, hogy kilátogatnának. Tavaly is érezhető volt, hogy a nagyobb érdeklődés, a több néző mennyire feltüzelte a versenyzőket” – mesélte a CESA elnöke.

A Prémium Liga 2022-es kiírása április 23-án a sárbogárdi selejtezővel startol. A verseny legjobbjai állandó tagságot szereznek a legalább hat versenyhétvégével tervezett idényre, melynek címvédőként Molnár Zsolt vághat neki.

Címkék: erősport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára