Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. December 20. 09:57, hétfő | Sport
Forrás: infovárosok

Evezés: Galambos Péter az MTK színeiben folytatja

Evezés: Galambos Péter az MTK színeiben folytatja

A változások hónapjait éli kétszeres Európa-bajnok evezősünk, aki csapathajóban és új klubbal vette célba a 2024-es olimpiát.

Az MTK Budapest evezős szakosztályának színeiben folytatja pályafutását Galambos Péter. A könnyűsúlyban kétszeres Európa-bajnok és háromszoros világbajnoki ezüstérmes sportoló két évtized után vált klubot. Mindezt néhány hónappal azután, hogy eldőlt, új prioritások mentén, de célba veszi a 2024-es párizsi olimpián való részvételt.

Galambos Péter a normálsúlyú dublóra és a négypárra készülve vetette magát munkába az őszi felkészülés elején. A 35 éves sportoló a szövetségi kapitánnyal egyeztetve döntött úgy szeptemberben, hogy csapathajóban megcélozza a párizsi játékokat. Ám nem ez az egyetlen váltás, amit 2021 vége tartogatott számára: eldőlt az is, hogy több mint két évtized után új színekben versenyez majd idehaza. 2022 januárjával a Vác Városi Evezős Clubtól az MTK Budapesthez szerződik.

„Az MTK lehetővé tette, hogy továbbra is teljes mértékben az élsportra koncentrálhassak Vácon – mondta az átigazolással kapcsolatban a főszereplő, Galambos Péter. – A legfontosabb az volt, hogy minimális változással járjon a klubváltás. A jövőben is ugyanott és ugyanúgy nevelőedzőmmel, Rapcsák Károllyal készülök majd a hét nagyrészében. Ugyanakkor havonta egy-két alkalommal Budapesten, az MTK teljes keretével is dolgozunk majd, ami új lehetőségeket és motivációkat biztosít.”



A nagy terveket szövögető MTK-ban ősz óta már két válogatott versenyző, Szabó Márton és Bácskai Máté készült együtt, hozzájuk csatlakozik harmadikként Galambos. Vagyis a 2024-es olimpiáért dolgozó jelenleg hatfős keret fele a fővárosi klubnál is rendszeresen találkozhat majd. Ez felgyorsíthatja az összecsiszolódási folyamatokat – vette át a szót a kék-fehérek szakosztályvezetője, Székely Balázs.

„Petit régóta ismerem, így pontosan tudom, mekkora fegyvertény, hogy a jövőben az MTK színeit képviseli – mesélte Székely, aki anno szövetségi kapitányként is együtt dolgozott az Európa-bajnok evezőssel. – Őszinte leszek, korábban elképzelni sem tudtam, hogy valaha is klubot fog váltani. Óriási lokálpatrióta, aki imádja a városát. Boldog vagyok, hogy sikerült olyan megállapodásra jutnunk, ami mindkét fél számára kielégítő, csakis pozitív oldala van.”

Az MTK szakosztályvezetője hozzátette, biztos abban, hogy a klub és a válogatott is sokat profitál majd abból, hogy ennyire erős versenyzők készülhetnek együtt náluk.

Forrás: Galambos Péter Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.