Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2012. Február 07. 13:35, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Ezrek vonultak ki, hogy éltessék a külügyminisztert

Ezrek vonultak ki, hogy éltessék a külügyminisztert

Szíriaiak ezrei tódultak ki a damaszkuszi Mazze sugárútra kedden, hogy lelkesen ünnepeljék a szíriai fővárosba érkező Szergej Lavrov orosz külügyminisztert.

A moszkvai diplomácia vezetője Mihail Fradkovnak, az orosz külföldi hírszerzés főnökének a társaságában kezd tárgyalásokat Bassár el-Aszad szíriai elnökkel a közel-keleti országban kialakult belpolitikai válság felszámolásának a lehetőségéről.

A Lavrovot szállító gépkocsioszlop szíriai és orosz zászlótengeren keresztül haladt, miközben az összegyűlt tömeg Oroszországot és Kínát éltette, megköszönve ezzel, hogy a két vétójoggal rendelkező BT-tagállam megakadályozta a Szíria-ellenes ENSZ-szankciókat.

Mint korábban beszámoltunk róla, két ellenzéki erő, a Szíriai Nemzeti Tanács és a Szabad Szíriai Hadsereg felszólította kedden a hazai és külföldi arab üzletembereket, hogy anyagilag támogassák a lázadók hadműveleteit Bassár el-Aszad elnök rezsimje ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 11:11, szombat | Külföld

Bukarestből Székelyföldre utazott a magánlátogatáson Romániában tartózkodó brit uralkodó

Bukaresti \"félhivatalos\" programja után péntek este megérkezett székelyföldi birtokára, Zalánpatakra III. Károly brit uralkodó - közölte az erdélyi Krónika hírportál szombaton.

2023. Június 02. 07:43, péntek | Külföld

Belgorodi ukrán betörési kísérletek visszaveréséről számolt be az orosz védelmi tárca

Visszaverték az orosz katonai és határvédelmi egységek ukrán fegyveresek három arra irányuló kísérletét, hogy behatoljanak Belgorod megyébe, és ott terrortámadást hajtsanak végre a polgári lakosság ellen.