Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2012. Február 07. 13:35, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Ezrek vonultak ki, hogy éltessék a külügyminisztert

Ezrek vonultak ki, hogy éltessék a külügyminisztert

Szíriaiak ezrei tódultak ki a damaszkuszi Mazze sugárútra kedden, hogy lelkesen ünnepeljék a szíriai fővárosba érkező Szergej Lavrov orosz külügyminisztert.

A moszkvai diplomácia vezetője Mihail Fradkovnak, az orosz külföldi hírszerzés főnökének a társaságában kezd tárgyalásokat Bassár el-Aszad szíriai elnökkel a közel-keleti országban kialakult belpolitikai válság felszámolásának a lehetőségéről.

A Lavrovot szállító gépkocsioszlop szíriai és orosz zászlótengeren keresztül haladt, miközben az összegyűlt tömeg Oroszországot és Kínát éltette, megköszönve ezzel, hogy a két vétójoggal rendelkező BT-tagállam megakadályozta a Szíria-ellenes ENSZ-szankciókat.

Mint korábban beszámoltunk róla, két ellenzéki erő, a Szíriai Nemzeti Tanács és a Szabad Szíriai Hadsereg felszólította kedden a hazai és külföldi arab üzletembereket, hogy anyagilag támogassák a lázadók hadműveleteit Bassár el-Aszad elnök rezsimje ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 11:08, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma csaknem 543 millió, a halálos áldozatoké 6,327 millió a világon

A világon 542 897 046 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 327 812 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2022. Június 24. 18:04, péntek | Külföld

Belga miniszterelnök: nehéz tél elé nézhet Európa

Várhatóan nehéz télre kell készülnie Európának, a gazdasági problémák megoldására közös európai válaszokat kell találni

2022. Június 24. 16:24, péntek | Külföld

Leállhat a gázszállítás az Északi Áramlat-1 vezetéken

A német közüzemi hálózati felügyelet vezetője szerint előfordulhat, hogy Oroszország júliusban teljesen leállítja a Németországba irányuló földgázszállítást a két országot összekötő Északi Áramlat-1 vezetéken.

2022. Június 24. 06:00, péntek | Külföld

Belgium szabályozza az elektromos rollerek használatát

Belgium szabályozást vezet be július elsejétől az elektromos rollerek használatára a balesetek számának csökkentése, valamint a rendezetlenül leparkolt eszközök okozta bosszúság elkerülése érdekében