Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 08. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MNO

Ezzel törnék meg Samsung okostelefonok hatalmát

Ezzel törnék meg Samsung okostelefonok hatalmát

Leleplezte az őszi időszakra szánt csúcsmodelljét a Sony. Az Xperia Z1 okostelefon négymagos processzorával és 20,7 megapixeles kamerájával minden bizonnyal nagy sikert arat majd a vásárlók körében.

Végre hivatalosan is bemutatkozott a 2013 őszi Xperia-kínálat csúcsa a Z1, vagy ahogyan eddig ismertük: Honami. A japán vállalat igazán nem bízta véletlenre, a készülék megalkotásakor a ma elérhető legfejlettebb komponensek beépítéséről döntött.

Az alig 8,5 milliméter vékony modellbe hatalmas, 1/2,3 hüvelykes szenzor került, mely 70 százalékkal nagyobb méretű a jelenlegi okostelefonokénál. A 20,7 megapixeles képeket és 1080p felbontású videókat készítő kamera emellett a Sony G lencséjét, illetve Exmor RS szenzorát használja, a képeket pedig Bionz processzor dolgozza fel.

Az Xperia Z külsejét öröklő Z1 természetesen rendelkezik elődje egyik leginkább elismert funkciójával, vagyis víz- és porálló. Az igen elegáns külső alatt négymagos, 2,2 gigahertzes Snapdragon 800-as processzor, 2 gigabájt ram és 16 gigabájt memória kapott helyet. Az 5 hüvelykes, full-hd felbontású, Triluminos technológiával felvértezett kijelző a gyártó ígérete szerint az eddig általuk produkált legszebb képet jeleníti meg.

Címkék: Sony, Xperia Z

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során