Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Március 16. 10:14, hétfő | Sport
Forrás: MTI - fotó: spiritofhungary.hu

Fa Nándorék már a Horn-fokot is megkerülték

Fa Nándorék már a Horn-fokot is megkerülték

A Fa Nándor vezette Spirit of Hungary hétfőn megkerülte a Horn-fokot a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen.

A magyar hajós és társa, az új-zélandi Conrad Colman 74 nap 18 óra 13 perc alatt ért Spanyolországból Dél-Amerika legdélibb pontjához. A Horn-fok megkerülésére jéghidegben, viharos időben került sor a magyar fejlesztésű és építésű 60 lábas vitorlással.

"...büszke vagyok a hajóm teljesítményére, öröm számomra, hogy átélhettem ezt az érzést itt lenn a déli óceáni vizeken személyesen" - írta hajónaplójában Fa Nándor, aki pályafutása során negyedszer, míg társa, másodszor kerülte meg a "rettegett" Horn-fokot.

A Horn-fok Dél-Amerika legdélebbi pontja és a Drake-átjáró északi határa, hosszú évekig a világ körüli forgalmat lebonyolító kereskedelmi vitorlások útjának egyik fontos állomása volt. Megkerülése ma is a hajózás egyik nagy kihívása, a földkörüli vitorlásversenyek jelentős átkelési és teljesítménymérési pontja.

A versenyben továbbra is a svájci Bernard Stamm irányította Cheminées Pujoulat vezet, amely már Afrika északi részénél hajózik. A Spirit of Hungary a hetedik helyen halad, hátránya a hatodik helyezett spanyol Renault Captur-hoz képest 1400 tengeri mérföld.

Címkék: Fa Nándor, hajó, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.