Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2021. Május 25. 16:02, kedd | Helyi
Forrás: sopronmédia

Fejlesztések a Fertő – táj világörökségi térségben

Fejlesztések a Fertő – táj világörökségi térségben

A Sopron – Fertő turisztikai térségben összesen 350 millió forintos európai uniós támogatással hat helyszínen valósultak meg fejlesztések.

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. konzorciumi vezetésével megvalósuló turisztikai fejlesztések célja, hogy a térség átfogó megújulásával vonzóbb célpont lehessen a turisták számára és újdonságokat kínáljon a környéken élő kirándulóknak egyaránt.

A Fertő-táj egyedülálló világörökségi helyszínekkel és értékekkel rendelkezik. Az elmúlt időszakban megvalósuló fejlesztések révén új látnivalókkal és élményekkel várja a térség az ide látogatókat. A környékbeli önkormányzatokkal, fejlesztőkkel együttműködve a térség rejtett csodái újultak meg.

A hat helyszínt átfogó fejlesztés egyik eleme a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház területén történt, ahol a tájékozódást és a megértést segítő infrastrukturális fejlesztések valósultak meg. Az interaktív megoldások mellett a fejlesztés részeként kialakított Dohnányi teremben kisebb kamarakoncertek rendezésére is lesz lehetőség

Fertőbozon a Julien – völgy újult meg, ezzel a település közösségi tere új nézőtérrel, mosdóval, vizesblokkal ellátott, komfortosabb rendezvény helyszínné vált.


Fertőszéplakon a Széchényi – Kastély teljes felújítása, valamint a Templomdomb korszerűsítése történt meg. A térségi fejlesztők jó együttműködésének köszönhetően a Fertő - táj egyik legfontosabb kulturális és történelmi helyszíne két egymással párhuzamosan futó projektnek köszönhetően nyerte vissza régi fényét kívül-belül.

Nagycenken a Széchenyi – örökség még teljesebb megismerése érdekében épült újjá a Remetekápolna. A Széchenyiek által kedvelt imahely pontos mása a kastéllyal szemben tekinthető meg.

Sarródon a Nemzeti Parkot felfedező turisták és a helyiek számára készült el egy családi pihenőpark. A játszótér mellett különböző sporteszközök, tűzrakóhely, padok és asztalok biztosítják a kulturált pihenés lehetőségét.


Fotók

Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

2022. Július 12. 18:46, kedd | Helyi

Ötéves csúcsot döntött az éves hazai áramfogyasztás tavaly

Magyarország villamosenergia-felhasználása 4,9 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez képest, ezzel ötéves csúcsot állított be