Városlista
2021. július 28, szerda - Szabolcs

Hírek

2021. Május 25. 16:02, kedd | Helyi
Forrás: sopronmédia

Fejlesztések a Fertő – táj világörökségi térségben

Fejlesztések a Fertő – táj világörökségi térségben

A Sopron – Fertő turisztikai térségben összesen 350 millió forintos európai uniós támogatással hat helyszínen valósultak meg fejlesztések.

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. konzorciumi vezetésével megvalósuló turisztikai fejlesztések célja, hogy a térség átfogó megújulásával vonzóbb célpont lehessen a turisták számára és újdonságokat kínáljon a környéken élő kirándulóknak egyaránt.

A Fertő-táj egyedülálló világörökségi helyszínekkel és értékekkel rendelkezik. Az elmúlt időszakban megvalósuló fejlesztések révén új látnivalókkal és élményekkel várja a térség az ide látogatókat. A környékbeli önkormányzatokkal, fejlesztőkkel együttműködve a térség rejtett csodái újultak meg.

A hat helyszínt átfogó fejlesztés egyik eleme a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház területén történt, ahol a tájékozódást és a megértést segítő infrastrukturális fejlesztések valósultak meg. Az interaktív megoldások mellett a fejlesztés részeként kialakított Dohnányi teremben kisebb kamarakoncertek rendezésére is lesz lehetőség

Fertőbozon a Julien – völgy újult meg, ezzel a település közösségi tere új nézőtérrel, mosdóval, vizesblokkal ellátott, komfortosabb rendezvény helyszínné vált.


Fertőszéplakon a Széchényi – Kastély teljes felújítása, valamint a Templomdomb korszerűsítése történt meg. A térségi fejlesztők jó együttműködésének köszönhetően a Fertő - táj egyik legfontosabb kulturális és történelmi helyszíne két egymással párhuzamosan futó projektnek köszönhetően nyerte vissza régi fényét kívül-belül.

Nagycenken a Széchenyi – örökség még teljesebb megismerése érdekében épült újjá a Remetekápolna. A Széchenyiek által kedvelt imahely pontos mása a kastéllyal szemben tekinthető meg.

Sarródon a Nemzeti Parkot felfedező turisták és a helyiek számára készült el egy családi pihenőpark. A játszótér mellett különböző sporteszközök, tűzrakóhely, padok és asztalok biztosítják a kulturált pihenés lehetőségét.


Fotók

Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 22. 17:01, kedd | Helyi

Átadták a Lőver Uszodát

Sopron új uszodáját a városvezetés jelenlétében adta át Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

2021. Július 27. 20:46, kedd | Belföld

A Volánbusz 40 zöldautóbusz beszerzésére kötött szerződést

Feltételes szállítási szerződést írt alá 40 Mercedes eCitaro típusú elektromos autóbusz beszerzéséről kedden a Volánbusz Zrt. az Omnibus Hungária Kft. és az INTER TRACTION ELECTRICS Kft.

2021. Július 27. 20:45, kedd | Külföld

Koronavírus - A francia nyaralóhelyeken ismét kötelező a kültéri maszkviselés

Egymás után állítják vissza a kültéri maszkviselés kötelezettségét a prefektúrák a francia nyaralóhelyeken a koronavírus delta variánsa miatt fokozatosan romló járványügyi helyzet miatt.

2021. Július 27. 15:40, kedd | Külföld

Koronavírus - Románia várhatóan szeptembertől teszi lehetővé a harmadik oltást

Románia várhatóan szeptembertől teszi lehetővé a harmadik oltást az egészségügyi dolgozóknak, a 65 évnél idősebbeknek, valamint a krónikus betegeknek