Városlista
2022. január 29, szombat - Adél

Hírek

2021. Május 25. 16:02, kedd | Helyi
Forrás: sopronmédia

Fejlesztések a Fertő – táj világörökségi térségben

Fejlesztések a Fertő – táj világörökségi térségben

A Sopron – Fertő turisztikai térségben összesen 350 millió forintos európai uniós támogatással hat helyszínen valósultak meg fejlesztések.

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. konzorciumi vezetésével megvalósuló turisztikai fejlesztések célja, hogy a térség átfogó megújulásával vonzóbb célpont lehessen a turisták számára és újdonságokat kínáljon a környéken élő kirándulóknak egyaránt.

A Fertő-táj egyedülálló világörökségi helyszínekkel és értékekkel rendelkezik. Az elmúlt időszakban megvalósuló fejlesztések révén új látnivalókkal és élményekkel várja a térség az ide látogatókat. A környékbeli önkormányzatokkal, fejlesztőkkel együttműködve a térség rejtett csodái újultak meg.

A hat helyszínt átfogó fejlesztés egyik eleme a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház területén történt, ahol a tájékozódást és a megértést segítő infrastrukturális fejlesztések valósultak meg. Az interaktív megoldások mellett a fejlesztés részeként kialakított Dohnányi teremben kisebb kamarakoncertek rendezésére is lesz lehetőség

Fertőbozon a Julien – völgy újult meg, ezzel a település közösségi tere új nézőtérrel, mosdóval, vizesblokkal ellátott, komfortosabb rendezvény helyszínné vált.


Fertőszéplakon a Széchényi – Kastély teljes felújítása, valamint a Templomdomb korszerűsítése történt meg. A térségi fejlesztők jó együttműködésének köszönhetően a Fertő - táj egyik legfontosabb kulturális és történelmi helyszíne két egymással párhuzamosan futó projektnek köszönhetően nyerte vissza régi fényét kívül-belül.

Nagycenken a Széchenyi – örökség még teljesebb megismerése érdekében épült újjá a Remetekápolna. A Széchenyiek által kedvelt imahely pontos mása a kastéllyal szemben tekinthető meg.

Sarródon a Nemzeti Parkot felfedező turisták és a helyiek számára készült el egy családi pihenőpark. A játszótér mellett különböző sporteszközök, tűzrakóhely, padok és asztalok biztosítják a kulturált pihenés lehetőségét.


Fotók

Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt

2021. December 15. 11:08, szerda | Helyi

Jó érzés... 300 gyermeknek tudtak segíteni

Az ágfalvi lakóparkba a hétvégi - Ádventi ünnep 2021 - rendezvénynek köszönhetően rászoruló családoknak segítettek az adakozók.

2021. December 09. 15:37, csütörtök | Helyi

Nemes kezdeményezés az Ágfalvi úti lakóparkban.

Első alkalommal kerül megrendezése az "ADVENTI ÜNNEP" az Ágfalvi úti lakóparkban.