Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 21. 08:14, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Felfüggesztettet kapott az idős nőt a villamosmegállóból autó alá lökő férfi

Felfüggesztettet kapott az idős nőt a villamosmegállóból autó alá lökő férfi

Másfél éves, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2014 júniusában egy villamosmegállóból az úttestre lökött egy idős nőt Budapesten, a Baross utca és a József körútnál

- közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős. Azt írták, hogy az elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt ítélték el.


A vádlott az érkező villamoshoz futott, hogy elérje azt. A megállóban legalább tíz ember tartózkodott. A férfi többeket kikerült, azonban a majdnem 90 éves sértettnek nekiütközött, aki ennek következtében a megállóban lévő korlát alatt kigurult az úttestre, ahol egy érkező autó elgázolta.

A nő különböző, összességében életveszélyes sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okoztak neki.

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolta a férfit, és letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A bíróság azonban nem látta bizonyítottnak, hogy a vádlottat szándékosság vezette, gondatlanságot állapított meg.

A törvényszék álláspontja szerint az elkövető elmulasztotta a tőle elvárható figyelmet és körültekintést. A szándékosságot azért zárták ki, mert a vádlott nem úgy futott a megállóban, hogy az ott tartózkodókat szétlökdöste. Ugyanakkor számolnia kellett azzal, hogy rohanás közben valakit úgy lökhet meg, hogy az megsérül - tették hozzá.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a sértett maradandó fogyatékosságot és tartós egészségromlást szenvedett, ahogy azt is, hogy a vádlottat korábban már büntették szándékos, vagyon elleni bűncselekmény miatt. Enyhítő körülményként vették azonban figyelembe a férfi fiatal korát - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére