Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2022. Március 31. 13:03, csütörtök | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Féltékenység miatt késelt egy 16 éves fiú

Féltékenység miatt késelt egy 16 éves fiú

„Azt hiszem, megszurkáltam valakit…” – mondta a bejelentő a segélyhívást fogadónak, majd azzal folytatta, hogy fel kívánja adni magát.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai vádemelést javasolnak azzal a 16 éves fiúval szemben, aki 2021. október 23-án éjszaka volt barátnőjének iváncsai otthonában a lány 19 éves párját testszerte, több helyen megszúrta. Az áldozatot életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba – közölte a rendőrség.

A besnyői támadó cselekményét követően feladta magát, őt az Adonyi Rendőrőrs járőrei 10 percen belül elfogták. A fiú akkor a rendőröknek részletesen beszámolt tettéről, annak indítékáról és előzményeiről is, mely szerint volt barátnőjével szeretett volna kibékülni, és nem nézte jó szemmel a lány új kapcsolatát. Bejutott a lány iváncsai otthonába, tudva és várva azt, hogy a pár hamarosan megérkezik. Az ajtó mögül, sötétben, késsel rátámadt gyanútlan áldozatára, akit több helyen megsebesített, majd elment a helyszínről és a közelben eldobta az kést.

A főkapitányságra történő előállítását követően a 16 éves gyanúsított szűkszavúbb volt, a részletekről nem nyilatkozott, csupán ténybeli beismerő vallomást tett. A sértett és a tanú vallomásai azonban összecsengtek az elkövető helyszíni nyilatkozatával, amit tovább erősített a szemle során megtalált és lefoglalt elkövetési eszköz, valamint a gyanúsított telefonjából kinyert adatok, üzenetek is. Mindezek alapján a nyomozásban résztvevő rendőröknek sikerült a felelősség szempontjából releváns bizonyítékokat feltárni, így a múltbéli eseménysor minden apró mozzanatát megismerni – részletezte a rendőrség, melynek kezdeményezésére és az ügyészség indítványára az elfogáskor őrizetbe vett gyanúsított letartóztatásáról döntött a Székesfehérvári Járásbíróság.

A rendőrök a jelenleg is letartóztatásban lévő besnyői fiatallal szemben emberölés bűntett kísérlete miatt indult eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a nyomozás befejezése céljából az illetékes ügyészségnek megküldték.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 09:01, péntek | Kék hírek

Szabadulóbuliból vissza a rácsök mögé

Öt férfi ellen indítottak eljárást a kaposvári rendőrök.

2022. Június 30. 18:09, csütörtök | Kék hírek

Megkívánta magát a kávézó teraszán a tolvaj

Egy kávézónál onanizált, bicikliket lopott, elkötött egy teherautót, amit meg is rongált, de a bácsalmási rendőrök elfogták a 41 éves helybélit.

2022. Június 30. 08:00, csütörtök | Kék hírek

Elítélték a barátnőinek életveszélyes sérüléseket okozó férfi

Első fokon 12 év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki fiatalkorúként barátnőinek életveszélyes sérülést okozott.

2022. Június 29. 13:08, szerda | Kék hírek

Addig provokálta a járókelőket, míg rendőrt hívtak

Egy férfi a járókelőket provokálta a Flórián térnél, ezért a lakók rendőrt hívtak ki rá.