Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2011. Augusztus 29. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Fennakadnak a rostán a „rokkantnyugdíjasok”

Fennakadnak a rostán a „rokkantnyugdíjasok”

Több esetben talált visszaélést a rokkantnyugdíjazásban a nemzeti rehabilitációs hivatal.

Több mint másfél ezer ember leszázalékolását vizsgáltak felül, 130 esetben döntöttek a rendkívüli eljárás mellett. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium azután rendelt el vizsgálatot, hogy tavaly novemberben két egri orvost vett őrizetbe a rendőrség, akik pénzt kértek a rokkantosításért.

A vizsgált 1500 rokkantnyugdíjas esetében 130-nál tartották indokoltnak a rendkívüli felülvizsgálatot, melyek jelenleg is folyamatban vannak – mondta el Pósfai Gábor. Eddig három esetben változtattak a korábbi minősítésen, de ezek a döntések nem az egri ügyhöz köthetőek – tette hozzá a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója. (lm)

hírTV

Címkék: rokkant

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 25. 10:27, szombat | Belföld

Orbán Viktor Szerbiába utazik

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton munkalátogatást tesz Belgrádban, ahol Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnökkel tárgyal - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

2023. Március 25. 10:25, szombat | Belföld

OMSZ: egyre több orvos csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

Április 1-jén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is elindul az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer, az ügyelethez a háziorvosok és a házi gyermekorvosok ott is egyre nagyobb számban csatlakoznak.

2023. Március 25. 07:41, szombat | Belföld

Már lehet jelentkezni a nyári balatoni Erzsébet-táborokba

Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán pénteken.

2023. Március 25. 07:40, szombat | Belföld

Orbán Viktor: megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól

Megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól - jelentette be a miniszterelnök közösségi oldalán pénteken.