Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2021. Július 11. 11:26, vasárnap | PR

FIAC kompresszorok a megfelelő célokra

FIAC kompresszorok a megfelelő célokra

A kompresszorok világában úttörő gyártónak számító FIAC a mai napig a terület egyik legfontosabb beszállítója.

Termékeik között mindenki megtalálja a számára legalkalmasabb modellt, azonban fontos, hogy biztosan a céljainknak megfelelő kompresszort válasszunk.

A technológia úttörői

A kompresszorok története, pontosabban az előképeiknek tekintett eszközök megszületése több évszázados múltra tekint vissza. A ma ismert berendezések legkomolyabb fejlődési hulláma azonban a 20. században indult Olaszországból, ahol a mai napig is a piac népszerű szereplőinek számító FIAC kompresszorok gyártása és fejlesztése kezdődött. A vállalat évtizedek óta élen jár a termékek megújításában és természetesen ez alapján készítik folyamatosan a saját megbízható, jól teljesítő készülékeiket.

A FIAC kompresszorok skálája rendkívül széles és az alkalmazási területek teljes volumenét lefedi. Legyen szó akár kisebb készülékekről, melyek hobbi- és/vagy barkács célokat szolgálnak, akár a komoly teljesítményt kínáló, mikroprocesszoros vezérléssel működő nagyipari modellekről, az olasz cég garantáltan kínál valamilyen megoldást az adott területre. Teszi ezt immár bő négy évtizede, a kompresszorok iránti elkötelezettség pedig azóta is töretlen. Innentől pedig már a vásárló feladata eldönteni, hogy számára mely modell lehet a legalkalmasabb.

Célzott kompresszor-választás

Bár hatalmas előnyként említhető, hogy a FIAC kompresszorok minden területet lefednek, ez egyben magában hordozza azt a lehetőséget, hogy esetleg nem épp a céljainknak megfelelő kompresszort választunk, ezzel pedig nem csak plusz kiadásunk keletkezhet, de a kívánt munka vagy feladat ellátása sem teljesülhet maradéktalanul. Érdemes tehát jól felmérni a saját igényeinket és ezeket összevetni a FIAC által kínált termékskálával.

A kategorizálást a két alaptípussal érdemes kezdeni, azaz a dugattyús és a csavarkompresszorokkal. Ez a két gázsűrítő elsősorban a működési elvükben tér el, ugyanakkor ebből fakadóan az alkalmazási területek is meglehetősen különbözőek. A dugattyús kompresszorok olcsóbb modelljei barkács célokra a legalkalmasabbak, bár robbanómotoros változataik kisipari felhasználásra is megfelelőek. A csavarkompresszorok pedig már egészen komoly célokat is kiszolgálnak.

Nagyipari megoldások Itáliából

A kompresszorok felső kategóriáját képviselik a kifejezetten nagyipari célokra kifejlesztett csavarkompresszorok, melyekből természetesen szintén találunk jónéhányat a FIAC kompresszorok kínálatában. Ezek a berendezések már egészen komoly igénybevételre és szigorúan szabályozott ipari környezetre lettek kifejlesztve, így egyszeri felhasználók számára értelemszerűen fölösleges lenne egy ilyen jellegű készülék beszerzése.

Ez a kategória ugyanakkor reprezentatív a FIAC azon célkitűzését illetően, mely szerint folyamatosan fejlődni kívánnak, együtt haladva a kor által kínált technológiai megoldásokkal. A nagyipari FIAC csavarkompresszorok a 21. követelményeinek megfelelően már mikroprocesszoros vezérléssel működnek, így a felhasználói hozzájárulás minimális, a folyamatok automatizáltak. Az inverterek alkalmazásának köszönhetően pedig még ilyen körülmények között is gazdaságosan használhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 15:34, hétfő | PR

Újbudán szolgáltat a Jánosik Kft.

Száz objektumban, mintegy 52 ezer négyzetméteren végeznek napi karbantartási feladatokat.

2022. Szeptember 22. 13:19, csütörtök | PR

K&H: mennyibe kerül a mozi? Mi lesz a zsebpénzzel? a gyerekek élete is drágább lett

Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg.

2022. Szeptember 22. 08:08, csütörtök | PR

Kerülje el a vadgázolást az első hazánkban is elérhető okos vadriasztóval

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó

2022. Szeptember 07. 14:07, szerda | PR

Védd a tetőtéri ablakodat árnyékolóval!

Az idei nyáron megdőlő hőségrekordok arra mutatnak, hogy hosszú távú megoldást kell keresni a lakások hűtésére.