Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2021. Július 11. 11:26, vasárnap | PR

FIAC kompresszorok a megfelelő célokra

FIAC kompresszorok a megfelelő célokra

A kompresszorok világában úttörő gyártónak számító FIAC a mai napig a terület egyik legfontosabb beszállítója.

Termékeik között mindenki megtalálja a számára legalkalmasabb modellt, azonban fontos, hogy biztosan a céljainknak megfelelő kompresszort válasszunk.

A technológia úttörői

A kompresszorok története, pontosabban az előképeiknek tekintett eszközök megszületése több évszázados múltra tekint vissza. A ma ismert berendezések legkomolyabb fejlődési hulláma azonban a 20. században indult Olaszországból, ahol a mai napig is a piac népszerű szereplőinek számító FIAC kompresszorok gyártása és fejlesztése kezdődött. A vállalat évtizedek óta élen jár a termékek megújításában és természetesen ez alapján készítik folyamatosan a saját megbízható, jól teljesítő készülékeiket.

A FIAC kompresszorok skálája rendkívül széles és az alkalmazási területek teljes volumenét lefedi. Legyen szó akár kisebb készülékekről, melyek hobbi- és/vagy barkács célokat szolgálnak, akár a komoly teljesítményt kínáló, mikroprocesszoros vezérléssel működő nagyipari modellekről, az olasz cég garantáltan kínál valamilyen megoldást az adott területre. Teszi ezt immár bő négy évtizede, a kompresszorok iránti elkötelezettség pedig azóta is töretlen. Innentől pedig már a vásárló feladata eldönteni, hogy számára mely modell lehet a legalkalmasabb.

Célzott kompresszor-választás

Bár hatalmas előnyként említhető, hogy a FIAC kompresszorok minden területet lefednek, ez egyben magában hordozza azt a lehetőséget, hogy esetleg nem épp a céljainknak megfelelő kompresszort választunk, ezzel pedig nem csak plusz kiadásunk keletkezhet, de a kívánt munka vagy feladat ellátása sem teljesülhet maradéktalanul. Érdemes tehát jól felmérni a saját igényeinket és ezeket összevetni a FIAC által kínált termékskálával.

A kategorizálást a két alaptípussal érdemes kezdeni, azaz a dugattyús és a csavarkompresszorokkal. Ez a két gázsűrítő elsősorban a működési elvükben tér el, ugyanakkor ebből fakadóan az alkalmazási területek is meglehetősen különbözőek. A dugattyús kompresszorok olcsóbb modelljei barkács célokra a legalkalmasabbak, bár robbanómotoros változataik kisipari felhasználásra is megfelelőek. A csavarkompresszorok pedig már egészen komoly célokat is kiszolgálnak.

Nagyipari megoldások Itáliából

A kompresszorok felső kategóriáját képviselik a kifejezetten nagyipari célokra kifejlesztett csavarkompresszorok, melyekből természetesen szintén találunk jónéhányat a FIAC kompresszorok kínálatában. Ezek a berendezések már egészen komoly igénybevételre és szigorúan szabályozott ipari környezetre lettek kifejlesztve, így egyszeri felhasználók számára értelemszerűen fölösleges lenne egy ilyen jellegű készülék beszerzése.

Ez a kategória ugyanakkor reprezentatív a FIAC azon célkitűzését illetően, mely szerint folyamatosan fejlődni kívánnak, együtt haladva a kor által kínált technológiai megoldásokkal. A nagyipari FIAC csavarkompresszorok a 21. követelményeinek megfelelően már mikroprocesszoros vezérléssel működnek, így a felhasználói hozzájárulás minimális, a folyamatok automatizáltak. Az inverterek alkalmazásának köszönhetően pedig még ilyen körülmények között is gazdaságosan használhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 13. 17:40, szerda | PR

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ.

A napokban ünnepélyes keretek között adták át a közel 3 milliárd forintból felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központot -jelentette be Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa

2023. Szeptember 06. 16:35, szerda | PR

Színvonalas, piacképes képzések-VLS

Intézményünk, a VLS Oktatási Központ felnőttképzési tevékenységét 1988-ban kezdte, így az egyik legnagyobb múltra visszatekintő felnőttképzési intézmény.

2023. Szeptember 04. 20:47, hétfő | PR

Táplálkozási tanácsadó: a vitaminital nem csak a kánikulában jó megoldás

Magyarország szívében fekvő Akasztón ,Európában is egyedülálló technológiával felszerelt gyárban állítják elő a Power Fruit, Pro+, Pro+Vegi vitaminitalokat és az Absolute Live termékcsalád egyedi fejlesztésű sportitalait.