Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Július 11. 11:26, vasárnap | PR

FIAC kompresszorok a megfelelő célokra

FIAC kompresszorok a megfelelő célokra

A kompresszorok világában úttörő gyártónak számító FIAC a mai napig a terület egyik legfontosabb beszállítója.

Termékeik között mindenki megtalálja a számára legalkalmasabb modellt, azonban fontos, hogy biztosan a céljainknak megfelelő kompresszort válasszunk.

A technológia úttörői

A kompresszorok története, pontosabban az előképeiknek tekintett eszközök megszületése több évszázados múltra tekint vissza. A ma ismert berendezések legkomolyabb fejlődési hulláma azonban a 20. században indult Olaszországból, ahol a mai napig is a piac népszerű szereplőinek számító FIAC kompresszorok gyártása és fejlesztése kezdődött. A vállalat évtizedek óta élen jár a termékek megújításában és természetesen ez alapján készítik folyamatosan a saját megbízható, jól teljesítő készülékeiket.

A FIAC kompresszorok skálája rendkívül széles és az alkalmazási területek teljes volumenét lefedi. Legyen szó akár kisebb készülékekről, melyek hobbi- és/vagy barkács célokat szolgálnak, akár a komoly teljesítményt kínáló, mikroprocesszoros vezérléssel működő nagyipari modellekről, az olasz cég garantáltan kínál valamilyen megoldást az adott területre. Teszi ezt immár bő négy évtizede, a kompresszorok iránti elkötelezettség pedig azóta is töretlen. Innentől pedig már a vásárló feladata eldönteni, hogy számára mely modell lehet a legalkalmasabb.

Célzott kompresszor-választás

Bár hatalmas előnyként említhető, hogy a FIAC kompresszorok minden területet lefednek, ez egyben magában hordozza azt a lehetőséget, hogy esetleg nem épp a céljainknak megfelelő kompresszort választunk, ezzel pedig nem csak plusz kiadásunk keletkezhet, de a kívánt munka vagy feladat ellátása sem teljesülhet maradéktalanul. Érdemes tehát jól felmérni a saját igényeinket és ezeket összevetni a FIAC által kínált termékskálával.

A kategorizálást a két alaptípussal érdemes kezdeni, azaz a dugattyús és a csavarkompresszorokkal. Ez a két gázsűrítő elsősorban a működési elvükben tér el, ugyanakkor ebből fakadóan az alkalmazási területek is meglehetősen különbözőek. A dugattyús kompresszorok olcsóbb modelljei barkács célokra a legalkalmasabbak, bár robbanómotoros változataik kisipari felhasználásra is megfelelőek. A csavarkompresszorok pedig már egészen komoly célokat is kiszolgálnak.

Nagyipari megoldások Itáliából

A kompresszorok felső kategóriáját képviselik a kifejezetten nagyipari célokra kifejlesztett csavarkompresszorok, melyekből természetesen szintén találunk jónéhányat a FIAC kompresszorok kínálatában. Ezek a berendezések már egészen komoly igénybevételre és szigorúan szabályozott ipari környezetre lettek kifejlesztve, így egyszeri felhasználók számára értelemszerűen fölösleges lenne egy ilyen jellegű készülék beszerzése.

Ez a kategória ugyanakkor reprezentatív a FIAC azon célkitűzését illetően, mely szerint folyamatosan fejlődni kívánnak, együtt haladva a kor által kínált technológiai megoldásokkal. A nagyipari FIAC csavarkompresszorok a 21. követelményeinek megfelelően már mikroprocesszoros vezérléssel működnek, így a felhasználói hozzájárulás minimális, a folyamatok automatizáltak. Az inverterek alkalmazásának köszönhetően pedig még ilyen körülmények között is gazdaságosan használhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.