Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 22. 08:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Fiatalokat is várnak véradásra a következő hetekben

Fiatalokat is várnak véradásra a következő hetekben

A 18 éven felüli fiatalokat is várják véradásra a következő hetekben - közölte a Magyar Vöröskereszt szerdán az MTI-vel.

A koronavírus-járvány elleni korlátozások fokozatos enyhítésével párhuzamosan a Magyar Vöröskereszt is folytatja a kiszállásos véradások szervezését azokra a helyszínekre, amelyeken a járvány előtt is rendszeresen lehetett vért adni - írták. Azt szeretnék elérni, hogy a következő hetekben minél többen adjanak vért, ezért számítanak a fiatalokra is, akiket a középiskolák, egyetemek és főiskolák ideiglenes bezárása miatt az elmúlt időszakban nehezebben lehetett elérni - jelezték.

Hangsúlyozták: a véradásra azokat is várják, akik megkapták a koronavírus elleni oltást, mivel az, aki panaszmentesen, akár már az oltás utáni napon is adhat vért. Akik átestek a fertőzésen, a teljes gyógyulás és tünetmentesség után 21 nap múlva adhatnak vért - tették hozzá.

Az egészséges nők egy évben négyszer, a férfiak ötször adhatnak vért - idézték fel.

A véradással kapcsolatos információk a www.messzirejuthat.hu és a www.ovsz.hu, az aktuális véradóhelyszínek és időpontok a www.voroskereszt.hu/veradas és a www.ovsz.hu/veradas oldalon találhatók.

Címkék: fiatal, véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.