Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 17. 17:14, péntek | Helyi
Forrás: MTI foto/pixabay

Folytatódik a koronavírussal fertőzöttek számának csökkenése Ausztriában

Folytatódik a koronavírussal fertőzöttek számának csökkenése Ausztriában

Folytatódik a kedvező tendencia Ausztriában: az egészségügyi minisztérium jelentése szerint csütörtökre az elmúlt 24 órában 13,4 százalékkal 5063-rá csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma.

Ausztriában összesen 14 452-en fertőződtek meg a koronavírussal; közülük időközben 8986-an gyógyultak meg a fertőzés okozta betegségből. A gyógyultak száma egy nap alatt 888-cal emelkedett, így mostanra 3923-mal haladja meg a betegekét. Egyre kevesebb beteg szorul kórházi kezelésre; jelenleg 967-en vannak kórházban, közülük 238-an az intenzív osztályokon. 410-en haltak bele a koronavírus okozta szövődményekbe.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter "kiegyensúlyozottnak és stabilnak" nevezte a helyzetet. A tárcavezető szerint lényeges, hogy a lakosság minél magasabb hányada számára hozzáférhető legyen a koronavírus-teszt. Kifejtette: az idősotthonokat és a gondozóházak lakóit, valamint a kereskedelmi dolgozókat részesítik előnyben; őket tesztelik a közeljövőben. Leszögezte: ha csökken a fertőzésgyanús esetek száma, akkor "gyorsabbak leszünk, és gyorsabban tudunk majd beavatkozni". Az Európa más országaiban végzett tanulmányok ugyanis azt mutatják, hogy a koronavírus okozta megbetegedésben elhunytak fele otthonokban él.

Stájerország tartományban rendőrségi nyomozás indult gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt, mivel 39 gondozó és itt élő nyugdíjas koronavírus-tesztje lett pozitív, és 12 haláleset közül hat esetben koronavírus okozta megbetegedés volt a halálok. A kedvező tendenciának köszönhető, hogy az orvosok ismét megnyithatják praxisukat. Hétfőtől pedig a gyorséttermek is ismét megnyithatnak, kezdetben rövidebb nyitvatartási idővel üzemeltetnek, és csökkentett árukínálattal várják a vásárlókat.

Címkék: Auszria, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.