Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Október 09. 19:14, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Füge Chris: Szeretnék az elejében végezni

Füge Chris: Szeretnék az elejében végezni

Füge Krisztán gyorsasági autóversenyzőt kérdem, a nagy megmérettetés előtt.

Kemény versenyek nézel elébe.
Mesélnél mivel is töltötted az utolsó verseny óta az idődet?

- Az utolsó verseny kb. két hónappal ezelőtt volt, ami elég hosszú idő. Általában az évadzáró hétvégéig elég nagy szünet szokott lenni. Azt kell, hogy mondjam unalmas volt ez a szünet, nem volt esemény dús. Nemrég voltam tesztelni egy mostanában elkészült Renault-ot, amit a csapat már régóta építgetett. Ez egy élmény autóztatásra lett tervezve ugyanis négy üléses, nyitott és a két hátsó ülés hátrafele néz. Ezt nagyon jó volt kipróbálni a kormány mögött és a hátsó ülésen is.

Miként is gyúrsz erre a versenyre?
- Mivel a Hungaroringen erősen korlátozottak az edzés lehetőségek nem nagyon volt lehetőségünk csak egy alkalommal edzeni, ami elég jól ment.
Történtek-e változtatások a versenyautóddal?
- Az autón konkrét változások még nem történtek, de a felszerelésünket fejlesztgettük, igyekeztünk javítani a rádiós kommunikáción, az élő kép közvetítőn és még pár dolgon, de mivel azt az egy alkalmat kivéve nem volt lehetőségünk edzeni a ringen így tesztelni sem tudtuk azokat. Pénteken fog minden kiderülni.

Hol is szeretnél a hétvégén végezni?
- Minden képen szeretnék az elejében végezni, azonban ez alkalommal nem szeretnék semmi féle nagyobb hibát véteni, mivel többször is előfordult, hogy hátra estem, de végül feljöttem az elejére. Most csak az elejével szeretnék csatázni. Igyekszem, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy minél előrébb végezzek.

A japánban eltöltött hetek, milyen hatással vannak a versenyzésedre?
- A japánban eltöltött hetek már nincsenek hatással a versenyzésemre, bár az előző verseny előtti edzésekre hatással volt. Ugyanis furcsa volt hirtelen vissza ülni a volán mögé és nem tudtam úgy koncentrálni, ahogy kellett volna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.