Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2013. Február 10. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

Genfben debütál a Suzuki új magyar crossovere

Genfben debütál a Suzuki új magyar crossovere

Nincs is nagyobb öröm számunkra annál, amikor egy olyan modellt vagy akár motort mutat be valamelyik gyártó, amelyet hazánkban állítanak elő. A Magyarországon jelen lévő négy autómárka, az Audi, a Mercedes–Benz, az Opel és a Suzuki sorra jelenti be az itthoni vonatkozású jó híreket – ezúttal a Suzukinak örülhetünk. Immár hivatalos, hogy a márka friss fejlesztésű és teljesen új platformra épülő, C osztályú crossovere Esztergomban fog készülni.

Az autó szériagyártású verziójának végleges nevére csak a március elején nyitó Genfi Autószalonon derül fény, annyit azonban már most tudunk, hogy a svájci kiállításon a végleges típussal találkozhatunk, a modell magját pedig a szeptemberi Párizsi Autószalonon megmutatott, 4,3 méter hosszú S-Cross koncepcióra adja. A japánok egyelőre szinte semmit nem árultak el az újdonságról, ám a hajtásláncról napvilágot látott néhány információ: megtudtuk például, hogy az autó első- és összkerékhajtással egyaránt rendelhető lesz, a motorháztető alatt pedig dízel- és benzinmotorokat egyaránt találni fogunk. A típus különben állítólag nem az SX4 egyenes ágú leszármazottja lesz, ami a minőség, a technikai színvonal és az ár terén egyaránt megmutatkozik majd.

Az SX4 rokona lesz, de fejlettebb tartalmat kap
Az SX4 rokona lesz, de fejlettebb tartalmat kap

A fenti gyári képen a végleges, Genfben debütáló változat ízelítő fotóját láthatják, alább pedig az S-Cross tanulmányról olvashatnak, szeptemberi cikkünket visszaidézve:

"Kémfotók alapján már sejthető volt, hogy a Suzuki egy, a C-szegmens meghódítására készülő hobbiterepjáró fejlesztésén fáradozik, de a mai premier már ékes bizonyítéka annak, hogy az S-Cross tanulmány sorozatérett változata jövőre a globális piac meghódítására indul. A típus persze csak része annak a modelloffenzívának, amire a japánok készülnek, így törve be a divatautók szegmensébe is, amire elsősorban az igencsak fejlődő minőségi jellemzők adnak lehetőséget.

Mondanunk sem kell, hogy tetszetős formák mellett a tervezők elsősorban a kényelmet helyezték előtérbe, miközben a praktikum sem szenvedhet csorbát, hiszen például az újdonság a kategória legnagyobb csomagterével büszkélkedhet.

Ez még csak a koncepció, de egy hónap múlva a végső verziót is láthatjuk
Ez még csak a koncepció, de egy hónap múlva a végső verziót is láthatjuk

Leszögezendő azonban, hogy az S-Cross nem a hazánkban is közkedvelt SX4 jogutódjának ígérkezik, mint inkább a Nissan Jukehoz, MINI Countrymanhez, vagy éppen Opel Mokkához hasonló divatautók babérjait kívánja learatni, miközben a kompaktok híveinek szívét sem hagyná érintetlenül. Erre utal a dinamizmust sugalló fellépés is, amit a LED-es nappali menetfény mellett a 20 hüvelykes felnik is hangsúlyosan húznak alá.

Az persze kétséges, hogy a márka imázsa lehetővé teszi-e, hogy hasonló termékekkel a Suzuki igazán versenyképes lehessen, de az nem tagadható, hogy a kellő szaktudás és kreativitás rendelkezésre áll, noha előre borítékolható, hogy az új típusokra már egészen más megközelítésben, s más szemmel kell majd tekintenie a hazai közönségnek is."

Címkék: autó, suzuki

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 25. 10:27, szombat | Belföld

Orbán Viktor Szerbiába utazik

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton munkalátogatást tesz Belgrádban, ahol Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnökkel tárgyal - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

2023. Március 25. 10:25, szombat | Belföld

OMSZ: egyre több orvos csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

Április 1-jén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is elindul az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer, az ügyelethez a háziorvosok és a házi gyermekorvosok ott is egyre nagyobb számban csatlakoznak.

2023. Március 25. 07:41, szombat | Belföld

Már lehet jelentkezni a nyári balatoni Erzsébet-táborokba

Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán pénteken.

2023. Március 25. 07:40, szombat | Belföld

Orbán Viktor: megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól

Megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól - jelentette be a miniszterelnök közösségi oldalán pénteken.