Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2012. Február 09. 13:20, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Görögország kapott még 15 napot

Görögország kapott még 15 napot

Görögország további 15 napot kapott arra az Európai Unió, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap alkotta trojkától, hogy megtalálja 300 millió euró megtakarításának forrását az újabb mentőcsomagért cserébe.

Közölte csütörtök hajnalban egy meg nem nevezett kormánytisztviselő.

Görögország a 130 milliárd eurós új mentőcsomagért cserébe vállalta, hogy az idei költségvetésben megtakarít 3,3 milliárd eurót, ami a GDP 1,5 százaléka. A görög kormánykoalíció pártvezetői a szerda éjszakába nyúló tanácskozásukon minden megszorító elemben megállapodtak, kivéve a nyugdíjkifizetésekét, amelynek 300 millió eurót kell kitennie. Lukasz Papadémosz miniszterelnök ezután csütörtök hajnalban tárgyalt a trojka képviselőivel, de hírügynökségi jelentések szerint ez a megbeszélés eredménytelenül zárult.

Az eredeti feltételek szerint a pártvezetőknek csütörtökig meg kellett volna állapodniuk a megszorításokban, mert 17 órakor Brüsszelben összeülnek az eurózóna pénzügyminiszterei, hogy döntsenek a mentőcsomagról. Evangelosz Venizelosz görög pénzügyminiszter korán reggel elutazott Brüsszelbe, és ekkor reményteljesen nyilatkozott arról, hogy délután Brüsszelben a miniszterek „pozitív döntést” hoznak a mentőcsomagról.

A meg nem nevezett kormánytisztviselő ezt követően beszélt arról, hogy a 300 millió euró megtakarításáról még 15 napig tárgyalhatnak a görög vezetők.

A görög kormánykoalíció pártvezetői szerdán megtartották a már többször elhalasztott csúcstalálkozójukat a 130 milliárd eurós mentőcsomagért meghozandó megszorító intézkedésekről, de a nyugdíjcsökkentés kérdése miatt még mindig nem sikerült teljesen megállapodniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 11:08, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma csaknem 543 millió, a halálos áldozatoké 6,327 millió a világon

A világon 542 897 046 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 327 812 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2022. Június 24. 18:04, péntek | Külföld

Belga miniszterelnök: nehéz tél elé nézhet Európa

Várhatóan nehéz télre kell készülnie Európának, a gazdasági problémák megoldására közös európai válaszokat kell találni

2022. Június 24. 16:24, péntek | Külföld

Leállhat a gázszállítás az Északi Áramlat-1 vezetéken

A német közüzemi hálózati felügyelet vezetője szerint előfordulhat, hogy Oroszország júliusban teljesen leállítja a Németországba irányuló földgázszállítást a két országot összekötő Északi Áramlat-1 vezetéken.

2022. Június 24. 06:00, péntek | Külföld

Belgium szabályozza az elektromos rollerek használatát

Belgium szabályozást vezet be július elsejétől az elektromos rollerek használatára a balesetek számának csökkentése, valamint a rendezetlenül leparkolt eszközök okozta bosszúság elkerülése érdekében