Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Április 02. 11:36, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Gyártószalagra kerül a Lexus hibrid sportautója

Gyártószalagra kerül a Lexus hibrid sportautója

A Lexus már több ízben is ízelítőt adott merőben új stílust és egyéniséget felmutató sporthibrid tanulmányából, azonban a japánok a New York-i Autószalon apropóján most bejelentették, hogy bizonyosan gyártószalagra kerül a látványos újdonság, így igazán finom falattal bővül hamarosan a japánok palettája.

Az LF-LC koncepció a szénszálas kompozitok széleskörű használatának köszönhetően nem csak módfelett merevnek, de a hibridek között még pehelysúlyúnak is bizonyulhat, s a benzin-elektromos hajtásláncról már azt is tudni lehet, hogy a rendszerteljesítmény bizonyosan eléri az 500 lóerőt.

Ami a formai megjelenést illeti, talán nem is érdemes hasztalanul méltató jelzők után kutatnunk, csupán annyit üzenhetünk a döntéshozóknak, hogy már ne sokat késlekedjenek a típus gyártószalagra bocsájtásával.
A finoman ívelő tetővonal, a szélvédő dőlési szöge, az izgalmas ívek mind-mind az agresszív és sportos egyéniséget erősítik, de a repertoárból például a panoráma üvegtető sem hiányozhat. A dinamizmus jegyében nagyteljesítményű fékberendezés bújik meg a stílusos, nagyméretű felnik mögött, amelyeken a Continental abroncsai feszülnek.Az utastér ugyan 2+2 személyes, ám a hangsúly nem is a praktikumra, mint inkább a prémium minőségű anyagok felhasználására és a tradicionális kézművesség ötvözetére helyeződik: a finoman ívelő formákat valódi bőr borítja, de a műszerfalról, illetve a kárpitokról nem hiányozhat a faberakás, illetve az alumínium betét sem, melyekkel méretes digitális kijelzők alkotnak éles kontrasztot.

Sajnos a hivatalos nyilatkozatok ezúttal is türelemre intenek, így a várható árcédula és a konkrét menetteljesítmények homályán túl a kereskedelmi forgalomban való debütálás pontos időpontja sem ismeretes.

Címkék: autó, Lexus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére