Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Szeptember 08. 13:40, csütörtök | Helyi
Forrás: hvg.hu

Gyerekeit is megölette volna a soproni vállalkozó

Gyerekeit is megölette volna a soproni vállalkozó

Volt felesége megölésével bízta meg ismerősét egy 43 éves soproni vállalkozó, aki ellen most vádat emeltek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádirata szerint a férfi volt feleségétől házassági vagyonjogi perben 64 millió forintot követelt, és ennek megszerzése érdekében „rablógyilkossággal” bízta meg ismerősét.

A vádlott és korábbi házastársa 2014-ben vált el, két gyermeküket a bíróság az anyánál helyezte el. A férfi vállalkozása eladósodott, kb. 50 millió forint tartozást halmozott fel.

Az elkövető 2015 októberében ismerte meg azt a férfit, akit először azzal bízott meg, hogy akár rablás elkövetésével, de szerezze meg volt feleségétől a követelt összeget. A terhelt benzinköltséget, 5-10 ezer forintos összegeket és élelmiszercsomagokat adott cserébe ismerősének megbízási díjként.

Egy hónappal később az elkövető anyagi helyzete tovább romlott, ezért másfélmillió forintot ígérve azt kérte ismerősétől, hogy szúrja le vagy ölje meg bármilyen módon volt feleségét. Az elkövetéshez vázolta a volt felesége által lakott ingatlan beosztását, a pénz helyét, a tudnivalókat a lakásban lévő kameráról, majd felajánlotta a nála lévő – garázst nyitó – távirányítót.

A férj azt is felvetette, hogy ha a gyerekeik is otthon lennének, akkor őket is meg kell ölni.

A vonakodó megbízottat a férj 2016 januárjától azzal buzdította, hogy ha ő nem teszi meg, szerezzen maga helyett olyan embert, aki hajlandó megölni volt feleségét. A megbízott végül beszámolt a vádlott tervéről egy ismerősének és a kiszemelt áldozatnak is, aki feljelentést tett a rendőrségen.

Az ügyészség a vádlottal szemben emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat - írta a hvg.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.