Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 03. 07:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Gyulay Zsolt megérzése szerint nyerünk érmet a téli olimpián

Gyulay Zsolt megérzése szerint nyerünk érmet a téli olimpián

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombaton megválasztott új elnöke azt mondta: megérzése szerint lesz magyar érem a pénteken kezdődő pekingi olimpián, és bízik benne, hogy nem is egy.

"Most érkeztem meg hosszú út után. A pontos programomat még nem ismerem, de igyekszem minden helyre eljutni, ahol a magyarok szerepelnek. Az biztos, hogy csütörtökön szeretném felkeresni az olimpiai falut, a magyarok szállását. Ebben a koronavírusos helyzetben is szeretnék minél több kollégával megbeszéléseket folytatni" - mondta az MTI-nek Gyulay Zsolt, akivel szerdán együtt érkezett a kínai fővárosba Vékássy Bálint főtitkár és Fábián László sportigazgató, valamint a korábban pozitív koronavírustesztet adott, ezért a többiekhez egy héttel később csatlakozó Liu Shaoang, olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó.

"Február 12-én utazom haza, remélem, addig láthatok olyan versenyt is, ahol lesz magyar érem. Megérzésem szerint lesz érem, és bízom benne, hogy több érem lesz" - tette hozzá Gyulay Zsolt.

A MOB-elnök gépe helyi idő szerint szerda délután szállt le a pekingi nemzetközi repülőtéren, ott átesett a koronavírus-járvány miatti szigorú procedúrán, majd a szállodába vitték. Rá is vonatkozik az a szabály, hogy csak akkor hagyhatja el a szobáját, ha a reptéren vett PCR-tesztje negatív.

Az első magyar érdekeltségű versenyt szombaton tartják, amikor a rövidpályás gyorskorcsolyázók vegyesváltó számában érmeket osztanak, és ekkor rendezik a női 500 és férfi 1000 méteres selejtezőit is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.