Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 27. 07:31, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Hackertámadás meghiúsította a világ legnagyobb whisky-magángyűjteményének elárverezését

Hackertámadás meghiúsította a világ legnagyobb whisky-magángyűjteményének elárverezését

Meghatározatlan időre el kellett halasztani világ legnagyobb whisky-magángyűjteménye második nagy tételének elárverezését, mert hackertámadás érte a perthi székhelyű Whisky Auctioneers aukciósházat.

A 3900 palackból álló gyűjtemény árverését két részben rendezik az interneten, az első rész februárban rendben lezajlott, 1949 palack mintegy 3,2 millió fontért kelt el.

A második részt április 10. és 20. között rendezték volna.

A gyűjtemény nagy része háziasítatlan maláta skót whisky. A gyűjteményt a 2014-ben elhunyt Richard Gooding amerikai üzletember hagyatékából adják el, egyes darabjai a várakozások szerint akár egymillió fontért is elkelhetnek.

A második 1900 palack árverése meg is kezdődött április 10-én, köztük volt egy 1926-os évjáratú Macallan Fine and Rare whisky, amelyet 60 évig érleltek hordóban.

Októberben egy ilyen 1926-os Macallanért 1,45 millió fontot adtak a Sotheby's árverésén.

Az árverés április 20-án fejeződött volna be, de két nappal meghosszabbították, mivel eredetileg azt hitték, hogy a weboldal iránti rendkívüli érdeklődés technikai problémákát okozott - közölte a cég CNN amerikai hírtelevízióval.

Később azonban kiderült, hogy hackerek támadták meg a honlapot. "Április 21-én WhiskyAuctioneer.com észlelt egy célzott, technonógiailag igen okos, folyamatos és rosszindulatú támadást honlapunk és adatbázisunk ellen" - írták közleményükben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.