Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2017. Június 27. 16:52, kedd | Külföld
Forrás: mti

Babonából aprópénzt dobott a hajtóműbe - öt órát késett a repülőgép

Babonából aprópénzt dobott a hajtóműbe - öt órát késett a repülőgép

Öt órás késéssel tudott csak felszállni a China Southern Airlines Sanghajból Kantonba tartó Airbus A320-asa, miután az egyik utas babonából aprópénzt dobott a gép hajtóművébe - írta az Airlive.net repülésszakmai blog.

Információik szerint a 80 éves női utas a beszállás előtt szórt aprópénzt a repülőgép egyik hajtóművébe, hogy így kívánjon biztonságos repülést. Az esetet a már a repülőgépen lévő utasok azonnal jelentették, a szakembereknek ezért az egész hajtóművet át kellett vizsgálniuk.

Az összes utast arra kérték, hogy hagyják el a gép fedélzetét. A szakemberek öt órán keresztül keresték az aprókat, egyet találtak a hajtóműben, nyolcat pedig annak környezetében összesen 1,7 jüan (70 forint) értékben.

A gép végül biztonságosan felszállt és az eredeti menetrendhez képest öt órás késéssel biztonságosan landolt célállomásán, Kantonban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 10:36, kedd | Külföld

A Fehér Ház mélyen aggasztónak tartja az izraeli katonai mozgásokról szóló titkos hírszerzési iratok nyilvánosságra kerülését

A Fehér Ház mélyen aggasztónak tartja az Irán elleni lehetséges izraeli előkészületekről szóló, szigorúan titkos hírszerzési iratok nyilvánosságra kerülését

2024. Október 19. 08:37, szombat | Külföld

Putyin: Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna atomfegyvert hozzon létre

Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna nukleáris fegyvert hozzon létre - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor pénteken a BRICS-országok jelentős sajtóorgánumainak vezetőit fogadta Moszkvában.

2024. Október 19. 08:33, szombat | Külföld

Kína nem érti, miért félnek a polgárok a gyermekvállalástól

2024. Október 18. 07:45, péntek | Külföld

Az izraeli hadsereg hivatalosan is bejelentette Jahja esz-Szinvár Hamász-vezér megölését

Az izraeli hadsereg (IDF) hivatalosan is megerősítette, hogy a tavaly október 7-i mészárlást kitervelő és levezénylő Hamász-vezért, Jahja esz-Szinvárt megölték.