Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Szeptember 19. 12:15, szerda | Helyi
Forrás: Kisalföld

Halálos baleset a GYSEV vonalán - mentőhelikopterre is szükség volt

Halálos baleset a GYSEV vonalán - mentőhelikopterre is szükség volt

A Szentgotthárd-Szombathely-Sopron viszonylatban közlekedő személyvonat az ütközés helyszínétől mintegy 800 méterre tudott megállni.

A Szentgotthárd-Szombathely-Sopron viszonylatban közlekedő személyvonat az ütközés helyszínétől mintegy 800 méterre tudott megállni.

A Szentgotthárd-Szombathely-Sopron vonalon, a halálos baleset miatt akár fél órás késések is előfordulhattak kedden. A közlekedés este állt helyre.

Vonattal ütközött egy autó kedd délután Vasalja és Csákánydoroszló között.

A személyvonat az ütközés helyszínétőlmintegy 800 méterre tudott megállni. Az elsődleges adatok alapján a pálya illetve a mozdony nem sérült meg komolyabban. A személyautó az ütközés után lepattant a mozdonyról, lezuhant a töltésen és több fenyőfát kitörve állt meg a rézsüben.

A beleset következtében a személyautót vezető férfi életét vesztette, az utasként mellette utazó nő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Őt mentőhelikopter szállította kórházba.


Korábban:

Vonattal ütközött egy autó kedd délután Vasalja és Csákánydoroszló között. A személygépkocsi vezetője, egy külföldi állampolgárságú nő a helyszínen meghalt, utasát, egy szintén külföldi állampolgárságú nőt mentőhelikopterrel szállították kórházba - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Leibinger Esztertájékoztatása szerint a baleset egy fényjelző készülékkel ellátott vasúti átjáróban történt. A magyar rendszámú autó vezetője, a külföldi állampolgárságú nő a tilos jelzés ellenére hajtott rá a sínekre, és összeütközött a Szentgotthárd felől Körmend irányába tartó személyvonattal.

A vonaton utazók közül nem sérült meg senki. A Körmendi Rendőrkapitányság a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja. A helyszínen a rendőri intézkedés ideje alatt félpályás útlezárásra és forgalomirányításra kell számítani - fűzte hozzá a szóvivő, aki az autóban utazók állampolgárságát nem jelölte meg.

Rázó László, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. szóvivője az MTI-vel azt közölte: a baleset miatt az érintett szakaszon szünetel a vasúti közlekedés, Körmend és Csákánydoroszló között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Címkék: GYSEV, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.