Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Augusztus 31. 08:03, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Halálra szurkálta alvó áldozatát, 16 év fegyházat kapott

Halálra szurkálta alvó áldozatát, 16 év fegyházat kapott

Tizenhat év fegyházra ítéltek kedden jogerősen egy férfit, aki tizenegy késszúrással megölte alvó ismerősét - tájékoztatott a Budapest Környéki Törvényszék a honlapján.

Az eljárás adatai szerint az ügy harmadrendű vádlottjának, egy nőnek az otthonában sokszor laktak nehéz szociális körülmények között élő ismerősei. A szívességi haszonélvezők ittasan gyakran konfliktusba keveredtek egymással. 2020-ban a sértett szexuálisan próbált közeledni egy a szomszédos szobában élő nőhöz (aki ezután egy nővérszállóba költözött a fiával).

Egy alkalommal a harmadrendű vádlott és ismerősei italoztak, és közben a lakástulajdonos nő valótlan dolgokat állított a sértettről, majd azt kérte az első- és a másodrendű vádlottól, hogy segítsenek neki kirakni a férfit a házból, de úgy, hogy "vér ne folyjon".

A két férfi felment az ittasan alvó sértetthez, a másodrendű vádlott többször megütötte, az elsőrendű pedig késsel tizenegyszer megszúrta. A sértett perceken belül belehalt sérüléseibe.

A harmadrendű vádlott csak másnap vette észre a holttestet, és akkor értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

A törvényszék kimondta a két férfi bűnösségét társtettesként elkövetett emberölésben, és az elsőrendű vádlottat 16 év, a másodrendűt 10 év fegyházra ítélte. A harmadrendű vádlott testi sértés előkészülete miatt megrovást kapott.

Az ítéletet az elsőrendű vádlott és védője tudomásul vette, így az ő esetében az ítélet jogerős. A másodrendű vádlott és védője enyhítésért, a harmadrendű vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.