Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2024. Február 16. 18:46, péntek | Helyi

Hamarosan befejeződik a piac felújítása Sopronban

Hamarosan befejeződik a piac felújítása Sopronban

A felújítást 2023 áprilisában kezdték el, amely 1,4 milliárd forintból valósul meg.

A munkálatokkal jól haladnak, így a tervek szerint tavasztól már egy modern, felújított környezet várja az árusokat és a vásárlókat.


Sajtóbejárás keretében mutatták be péntek délelőtt a soproni piac és vásárcsarnok felújításának előrehaladását.

A soproni Piac a város központjában jól megközelíthető helyen található.

A piac a soproni emberek számára mindig is egy találkozóhely volt, mindamellett, hogy bőséges termékkínálatával a város egyik éléskamrája is egyben.

Az elmúlt időszakban látványosan megújult, korszerű és modern Vásárcsarnok, valamint felújított piactér várja majd a vásárlókat.

"A sajtóbejáráson dr. Farkas Ciprián polgármester elmondta, hogy ez egy régóta várt fejlesztés a soproniak részéről, a felújításnak köszönhetően pedig hamarosan korszerű környezet várja majd a vásárlókat és az árusokat egyaránt. A polgármester a felújítási munkálatok befejezéséig még egy kis türelmet és megértést kér a soproniaktól, megköszönve a piacon dolgozó árusok együttműködését."

A „piacozás” a közösségi élet színtere, nem feltétlenül csak vásárlást jelent, hanem kávézást, reggelizést, találkozásokat és jó beszélgetéseket.

Fotó/ Tudósító: Kovács Cs. Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.

2024. Április 07. 14:12, vasárnap | Helyi

Fókuszban a gyermekek és a környezetvédelem

Rengeteg család vett részt a Pedagógusok a gyermekekért programsorozat vasárnapi rendezvényén, amelyben a természetvédelem került a középpontba.

2024. Április 02. 09:11, kedd | Helyi

Sopron is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei között szerepel

A leghűségesebb város is felkerült azon a világ különleges helyeit összegyűjtő listára, ahol jólesik a levegőbe szippantani.