Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Szeptember 08. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Hamarosan elkészülnek a borsodi árvízvédelmi beruházások

Hamarosan elkészülnek a borsodi árvízvédelmi beruházások

Végéhez közeledik a Sajóvölgye településeinek hosszú távú árvízi védelmét biztosító beruházásokról szóló 1028/2011.(II.22.) kormányhatározatban foglalt feladatok végrehajtása.

A kormány a folyamatban lévő beruházásokkal a 2010-ben bekövetkezett árvízhez hasonló helyzeteket kívánja megelőzni.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyefolyóinak – Sajó, Bódva, Hernád –, valamint a felsőzsolcai vasúti ártéri hídnyílások szelvényeinek kotrása és mederrendezése elkészült.

Három település – Felsőzsolca, Ónod, Nagycsécs – árvíz elleni védelmét az elkészült körtöltés biztosítja. Záportározó négy helyen, Hídvégardón, Bódvaszilason, Szendrőládon és Edelényen épült.Szükségtározó védi Bódvalenkét, Bódvaszilast és Bódvarákót. Valamennyi településen elkészültek a jelzett munkálatokkal.

A vízkár-elhárítási tervek lakosságvédelmi részébe a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által tett észrevételeket teljes mértékben bedolgozták, azonban még folynak egyeztetések a tervekről annak érdekében, hogy azok biztosítsák az adott település védelmét. Az elkészült terveket az ÉKÖVÍZIG véleményezi.

Az ÉKÖVIZIG ütemterve szerint szeptember végére mindenhol lezajlik a műszaki átadás-átvétel, hiszen valamennyi tervezett beruházás kivitelezésével végeztek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselője, az érintett polgári védelmi kirendeltségek és irodák valamennyi átadás-átvételen, hatósági szemlén és egyeztető megbeszélésen részt vesznek-tudatta a BM OKF.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.