Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 06. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Hamarosan küldi az adóhivatal a folyószámla-kivonatokat

Hamarosan küldi az adóhivatal a folyószámla-kivonatokat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal július 11-én kezdi meg a tavalyi folyószámla‑kivonatok kiküldését 1 millió 462 ezer adózónak.


Nem kapnak értesítőt azonban azok a személyek, akiknek az adószámlája 1000 forintot el nem érő tartozást vagy túlfizetést mutat. A NAV 863 ezer adózó számára a folyószámla-kivonat mellett pótlékértesítőt is küld. Ezt az értesítőt azok az adózók kapják meg, akik tavaly késedelmesen teljesítették valamely fizetési kötelezettségüket, és ezért az adóhatóság késedelmi pótlékot állapított meg a terhükre, melyet 2011. november 15-ig kell megfizetniük.

Azok az adózók, akik a bevallásukat elektronikus úton nyújtották be, nem papír alapon kapnak értesítést, hanem az Ügyfélkapun keresztül folyószámlájuk állapotát folyamatosan lekérdezhetik, pótlékértesítőjüket pedig várhatóan augusztus elejétől tekinthetik meg.

Amennyiben az adózó nem ért egyet az értesítésben foglaltakkal – például olyan befizetést igazoló csekk van a birtokában, amely nincs könyvelve a folyószámlán –, akkor célszerű észrevételt tennie a folyószámla-kivonatra vagy a pótlékértesítőre. Az észrevételt az érintettek személyesen, írásban, vagy – ha az adózó rendelkezik a szükséges azonosító kóddal – az adóhatóság ügyintéző contact centerén keresztül telefonon is megtehetik - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni