Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. Június 25. 06:48, vasárnap | Helyi

Harkai Búcsú

Harkai Búcsú

\"Te vagy Uram és reményem-Te Deum\"
A harkai katolikus közösség 2023-ban is megünnepelte a templom felszentelésének napját. Egésznapos programmal várták a vendégeket ami 10.00-kor főzőversennyel kezdődött a temlomparkban.

Nem a dodzsemes -körhintás búcsút részesítjük előnyben, hanem a régi hagyományokat szeretnék megőrizni, közösségépítés céljából egy közösségi rendezvény.

Mindig főzőversennyel inditjuk ezt a napot, idén 9 csapat indult, annyi féle étel készül, hogy már fel sem tudom sorolni. Ami mindenkiben közös, hogy óriási lelkesedéssel vannak, nem a győzelem a fontos hanem az egymással való találkozás. Az önkormányzat biztosított mindenkinek 6-kg sertéscombot és ebből kell 15 l bográcsos ételt készíteni. Elmondhatom ez egy "jótékonysági főzőverseny" sok utunk vár felújításra, támogatói jegyet lehet vásárolni amit erre a célra szeretnénk felhasználni. - mondta el Kutasi Heléna szervező.

A gyerekeknek arcfestéssel készültek, valamint a harkai kézmüvesek kinálták portékájukat.

A nap folyamán Baranyai Konrád zenélt, de fellépet még a Horváth Duó, a soproni Senior Örömtánc táncosai, a Harkai Fúvószenekar, és este Németh Lackó -Bendzsó fergeteges bulival zárta a napot.

A zsüri tagjai: Papp Attila színművész és Szabó Károly volt polgármester.

Főzőverseny eredménye:

1. Betyárbanda

2. Fájnvájling

3. 50-esek a karitasz gyerekekért

Tudósító/ Fotó

Kovács Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 15:45, hétfő | Helyi

Figyeljünk oda kánikula idején!

Nagy meleg esetén még fontosabb, hogy odafigyeljünk saját és a környezetünkben élők egészségére. Fogyasszunk elég vizet, kerüljük a tűző napot és a közlekedésben is legyünk körültekintőbbek.

2024. Június 28. 09:03, péntek | Helyi

Közgyűlést tartottak Sopronban

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

2024. Június 27. 12:33, csütörtök | Helyi

Bakancslistás túratippek Sopronban

A Fertő-tájról és a Soproni-hegységről készített bakancslistát az Aktív Magyarország. Térségünk legszebb látnivalóit tekinthetjük meg, miközben aktívan kikapcsolódhatunk.

2024. Június 22. 15:34, szombat | Helyi

Sopron ezer színe

A Modern Városok Program keretében megújult, tíz kiállítóhellyel rendelkező Soproni Múzeumot választották idén Az Év Múzeumává. Az elsimerést elsősorban a múzeum- és közösségépítő tevékenységükért vehették át.