Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Március 29. 07:27, szerda | Belföld
Forrás: mti

Három településen tartanak időközi választást vasárnap

Három településen tartanak időközi választást vasárnap

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Kishartyánban polgármestert és képviselő-testületet, Végegyházán polgármestert, sarkadon egyéni választókerületi képviselőt választanak.

A Nógrád megyei Kishartyánban azért kell új polgármestert és képviselő-testületet választani, mert a testület januárban feloszlatta magát. A vasárnapi polgármester-választáson három polgármesterjelölt indul: a 2014-ben megválasztott Kovács Istvánné (független), valamint Sándor Attila (független), a feloszlatott testület képviselője és Nagy Attila Tibor (Magyar Munkáspárt). A négy képviselői helyért 13 jelölt indul, kilencen függetlenként, négyen a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben 486 helybéli szerepel.

A Békés megyei Végegyházán a tavaly decemberben elhunyt Varchó István Gyula (független) polgármester helyére választanak új településvezetőt. A posztért hatan indulnak: Angyal József András, Nagy Gábor, Gyovai Csanád Elek és Kurucsa László függetlenként méretik meg magukat, Vajda Norbert a Jobbik Magyarországért Mozgalom, Gál Ferenc pedig a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A névjegyzékben 1130 választásra jogosult szerepel.

A szintén Békés megyei Sarkadon az 5. számú egyéni választókerület korábbi, fideszes képviselőjének, az alpolgármesterként is tevékenykedő Vass Györgynek a lemondása miatt kellett kiírni időközi választást. Vass György elköltözik a városból. Helyére hatan pályáznak: Óré Tamás Roland, Oláh József, Debreceni Gábor Tamás, Rácz Kinga és Dávid Csaba függetlenként, Ujj György Imre a Magyar Munkáspárt színeiben, a névjegyzékben 1034-en szerepelnek.

Vasárnapra egy időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Bács-Kiskun megyei Kisszálláson roma települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolás azonban jelöltek hiányában elmarad, így a településen legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére