Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Május 19. 13:14, csütörtök | Helyi

Hárommilliárd forintból fejleszt az E.ON Győr-Moson-Sopron megyében

Hárommilliárd forintból fejleszt az E.ON Győr-Moson-Sopron megyében

Összesen 3,1 milliárd forintot fordít fejlesztésre az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. idén Győr-Moson-Sopron megyében - jelentette be a vállalat győri üzemének vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, Győrben.

Pádár Sándor részletezte: a vállaltcsoport győri üzeme 7500 kilométer hosszú áramvezetéket üzemeltet a megyében, amelyből 1600 kilométer Győrben található. A fejlesztések egy része már elkezdődött, és elsősorban a közvilágítási hálózattal, az ügyfelek igényeivel és a cég saját fejlesztéseivel kapcsolatosak.
Csulak Ferenc, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy a beruházásokkal az ellátás biztonságának növelése, valamint a lakossági igények kielégítése a fő céljuk.
Pádár Sándor közölte, a keretösszegből 1,1 milliárd forintot Győr, a fennmaradó 2 milliárd forintot a megye többi településének hálózatfejlesztésére fordítják.
Elmondta, a győri belvárosban már elkészült a kábelcsere, az ipari parkban pedig 520 millió forintból transzformátor állomást építettek, hogy a területen működő vállalatok áramellátása biztonságossá váljon. Sopronban földkábeles fejlesztési munkálatok voltak, szintén a belvárosban, a gönyűi kikötő villamosenergia ellátását pedig egy tíz kilométer hosszú, húsz kilowattos földkábel hálózat kiépítésével biztosították, mintegy 260 millió forintból.
Az üzemvezető beszélt arról is, hogy az egy főre eső áramkimaradás éves viszonylatban jelentősen javult az elmúlt években a megyében: míg 2010-ben 105 perc volt, addig tavaly 60, az idei év első negyedévében pedig 13,5 perc.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.