Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Április 17. 12:59, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Háromszor vezetett ittasan 24 órán belül

Háromszor vezetett ittasan 24 órán belül

24 órán belül háromszor is ittas vezetésen érte tetten a rendőrség azt a balassagyarmati férfit, akit a bűncselekmény elkövetése után három napon belül bíróság elé állított a Balassagyarmati Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott április 9-én 19 óra körül Balassagyarmaton vezette a személykocsiját, amikor a helyi rendőrök igazoltatták. Az alkoholszonda kétszeri megfújása után megállapították, hogy a vádlott a vezetés előtt szeszesitalt fogyasztott, mivel az általa kifújt levegő 1,48 milligramm/liter alkoholt tartalmazott, amely súlyos fokú alkoholos befolyásoltságnak felel meg. A rendőrök büntetőeljárást kezdeményeztek ellene.

A vádlott, miután a rendőrkapitányságról távozott, tovább ivott, és 2018. április 10-én, 7 órakor, ismételten ittasan vezette kocsiját Balassagyarmaton. A helyi rendőrök újra tetten érték, a vádlott által kifújt levegő alkoholtartalma ekkor 1,73 milligramm/liter volt, amely megközelíti az igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alsó határát.

Az ittas vádlott a rendőri intézkedés után két órán belül újra a városban közlekedett a járműjével, amikor a rendőrök harmadszor is ellenőrizték őt. Az alkoholszonda ekkor 1,61 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt mutatott, azaz a vádlott szervezetében lévő alkohol ekkor még mindig súlyos fokú alkoholos befolyásoltság előidézésére volt alkalmas.

A vádlott korábban többször állt már bíróság előtt ittas vezetés miatt, akkor pénzbüntetést kapott, azonban ez sem tartotta vissza őt az újabb ittas vezetéstől. Az ügyészség emiatt a gyorsított eljárásban azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben elzárást szabjon ki, továbbá tiltsa el a közúti járművezetéstől is.

A Balassagyarmati Járásbíróság, az ügyészi indítvánnyal egyezően, a vádlottat 30 nap elzárásra és három év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem emelkedett jogerőre, az ellen a vádlott és a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;