Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Január 28. 07:54, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - A főutak jól járhatók, a közösségi közlekedés rendben elindult

Havazás - A főutak jól járhatók, a közösségi közlekedés rendben elindult

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkagépei a csapadékzóna megérkezését megelőzően preventív, megelőző szórást végeztek a budapesti utakon, valamennyi főút jól járható - közölte a társaság hétfőn reggel az MTI-vel.

Közleménye szerint Budapestet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően vasárnap estétől több alkalommal is változó intenzitású és területi megoszlású futó hózáporok érték el.
Klug Lajos, az FKF vezérigazgatója a várható prognózis ismeretében vasárnap délután 18 órától ismét elrendelte a legmagasabb, hármas készültségi fokozatot. Az éjszakai műszakban a társaság teljes téli célgép-állománya készenlétben állt, a munkagépek a csapadékzóna megérkezését megelőzően preventív, megelőző szórást végeztek a budapesti utakon.
A társaság központi ügyelete folyamatos kapcsolatot tart a BKK fődiszpécserével. Hajnalban a közösségi közlekedés rendben elindult. Valamennyi főút jól járható.
A BKF havazás esetén első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon végez síkosságmentesítést.
A társaság arra kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.