Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 15. 13:24, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Zalában ismét minden út járható, megszűntek a lezárások

Havazás - Zalában ismét minden út járható, megszűntek a lezárások

Péntek déltől ismét járhatóvá vált az összes zalai főút és alsóbbrendű út, mindenhol megszűntek a közlekedési korlátozások - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-vel. A zalai katasztrófavédelem száznál is több embert és járművet mentett ki a napokban.

Pécsi Norbert Sándor, a közútkezelő szóvivője reggel még arról számolt be, hogy a megyében öt útszakasz járhatatlan. Péntek délben azonban már csak Keszthely és Nagykanizsa körzetében fordulhatnak elő letaposott havas szakaszok - ismertette.
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a megyében működő hivatásos tűzoltó-parancsnokságok az elmúlt napokban 44 műszaki mentésnél segítettek, ennek keretében 129 embert és 114 járművet mentettek ki a hó fogságából. Pénteken délig azonban már egyetlen segélyhívás sem érkezett az útállapotok miatt.
A katasztrófavédelem a zalai utak állapotáról azt közölte: Zalában a főutak sónedvesek, több helyen felszáradóban vannak, a mellékutak pedig zömében latyakosak, csak néhol hókásásak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: