Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 05. 14:39, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Hétfőtől tanítási szünet

Hétfőtől tanítási szünet

Az ország közútjai havasak, csúszósak, ezért egyre több a koccanásos, de személyi sérüléssel nem járó baleset.

Mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője vasárnap délben az MTI-nek, hozzátéve, több elakadt járművet és beteget szállító mentőautókat kellett kiszabadítaniuk a hó fogságából.

Hajdú Márton közlése szerint a nagylaki határátkelőhöz vezető úton több koccanásos baleset is történt, emiatt a járművek feltorlódtak, egy, az úton várakozó kamion üzemanyaga pedig kifogyott, s a sofőr a katasztrófavédőktől kért segítséget.

Szegeden egy várandós nőhöz riasztott mentőautó akadt el a hóban, Borsod megyében két mentőautó is elakadt, a járművek egyike egy szülni induló kismamát, a másik egy dialízis kezelésre váró beteget szállított. Mindhárom esetben a tűzoltók segítségével sikerült idejében kórházba vinni az embereket – mondta a főhadnagy.

Az OKF helyettes szóvivőjének közlése szerint országszerte több esetben is riasztották a tűzoltókat idős, egyedül élő emberek, akik nem tudtak kijutni házukból, mert a hó teljesen betemette az ajtót.

Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint az elmúlt 24 órában a rendőrség összesen 143 közúti közlekedési baleset során intézkedett, ebből egy halálos, kilenc súlyos, 31 pedig könnyű sérüléssel végződött. Ezeken felül 102 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt az ország közútjain.

Saját udvarán fagyott meg

Saját udvarán fagyott meg egy férfi vasárnap reggelre Mosonmagyaróváron – tájékoztatott a megyei főkapitányság sajtóügyeletese. Az 57 éves férfi a tornácra ment ki, ahol elesett és a fejét beverte. Az eszméletét vesztett férfi életét a fia hívására kiérkező mentők már nem tudták megmenteni – közölte Kálmán Gabriella, hozzátéve, hogy a férfi a rendkívüli hideg első ismertté vált áldozata Győr-Moson-Sopron megyében.

Tanítási szünet Hajdú-Bihar megyében

Eltérő időtartammal hétfőtől rendkívüli tanítási szünet lesz a hideg idő miatt Hajdúnánáson, Tiszagyulaházán, Újtikoson, Görbeházán, Szentpéterszegen és Gáborjánban, Berekböszörményben, Bihartordán, Csökmőn, Körösszegapátiban, Nagyrábén az óvodákban és az általános iskolákban; hétfőtől szerdáig zárva lesz a kismarjai óvoda, Nagykerekiben pénteken sem volt tanítás és a jövő héten is zárva tart az általános iskola. Február 6-10. között nem lesz tanítás – mondta a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-nek.

A többi településen egész héten nem kell iskolába menniük a diákoknak és tanáraiknak – közölte Benke Valéria. A 18 ezer lakosú Hajdúnánáson valamennyi oktatási intézmény – több óvoda, általános iskola és egy középiskola – zárva tart február 6-10. között; az egyik intézményben fogadják majd azokat a gyerekeket, akiknek az elhelyezéséről szüleik nem tudnak gondoskodni – tette hozzá a szóvivő.

Pál Csaba, a debreceni polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: a megyeszékhelyen sehol nem kellett tanítási szünetet elrendelni az időjárás miatt. Az egyes intézményvezetők ezt saját hatáskörükben rendelhetik el – fűzte hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.