Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2012. Szeptember 27. 14:00, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

Hírességek a felelős állattartásról

Hírességek a felelős állattartásról

A felelős állattartásra hívják fel a figyelmet hírességekkel készült videóriportok, amelyek a www.hiressegekazallatokert.hu oldalon tekinthetők meg.

A szervezők nevében Varga József állatorvos, az Elveszett Állatok Alapítvány kuratóriumi elnöke a videósorozatot bemutató csütörtöki tájékoztatón hangsúlyozta, hogy az állatokkal való bánásmódban a kezelésen, a gyógyításon és az örökbeadáson túl társadalmi szemléletváltásra van szükség.
Ennek érdekében az alapítvány munkatársai 2004 óta mintegy 15 ezer óvodás és iskolás gyermeknek tartottak a felelős állattartásról előadásokat. Hozzátette: előadásaikat a jövőben ki akarják terjeszteni a környezet- és a természetvédelem területére is.
Beszámolt arról, hogy szemléletformálás még hatékonyabb eszközeként egy internetes oldalt hoztak létre, ahol a Hírességek az állatokért elnevezésű videósorozat eddigi darabjai - a Tokody Ilona operaénekessel, Falusi Mariann előadóművésszel és Besenyi Péter műrepülő világbajnokkal készült interjúk - láthatók és hallhatók. Ők a mintegy fél órás riportokban vallanak az állatokhoz fűződő személyes viszonyukról.
Dakó Andrea, a Magnet Magyar Közösségi Bank képviselője elmondta, hogy tagjaik döntésének alapján éves nyereségük 10 százalékát civil kezdeményezések javára ajánlják fel, így támogatták a mostani kezdeményezést is. .

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.

2024. Július 11. 07:57, csütörtök | Életmód

Visszatérő nóva figyelhető meg az éjszakai égbolton

Szabad szemmel is láthatóvá válhat az éjszakai égbolton nóvakitörés miatt a T Coronae Borealis (T CrB) nevű különleges változócsillag.

2024. Július 10. 07:55, szerda | Életmód

Megkezdődött a közönségszavazás a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Balla Esztert, Ecsedi Erzsébetet és Tóth Ildikót jelölték idén a Kaszás Attila-díjra. A színművészekre a közönség szavazatait augusztus 23-án éjfélig várják a díj weboldalán.

2024. Július 09. 08:14, kedd | Életmód

Új kifejezések bevezetésével hatékonyabbá válhat az éghajlatváltozásról szóló diskurzus egy új tanulmány szerint

A klímaváltozásról szóló diskurzusban használt kifejezések nem elég hatékonyak, ezért új, erőteljesebb kifejezések bevezetését javasolja egy tanulmányban Forgács Bálint, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának (PPK) kutatója.