Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2013. Március 01. 13:16, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Hivatalos: az új Jeep Cherokee megmutatja magát

Hivatalos: az új Jeep Cherokee megmutatja magát

Merészet lép a Jeep az új Cherokee formatervével, ugyanis a jól megszokott arc helyett ezúttal merőben új formákkal jelentkezik az amerikai gyártó. Kérdés, hogy a vásárlók és a márka, valamint a típus rajongói mit szólnak a radikálisabb átszabáshoz, az első visszhangok egyelőre inkább vegyesek a terepjáróval kapcsolatban.

A Jeep új formanyelvének vezére lehet a Cherokee új generációja, amely hivatalosan a New York-i Autószalonon mutatkozik be. A futurisztikus amerikai méret tekintetében is nagyot ugrik előre. A formaterv mindig is szubjektív téma volt, amelyet az új Cherokee remekül bizonyít.

A vélemények nem is lehetnének különbözőbbek róla, ami talán nem rossz ómen egy több szempontból is stagnáló márka számára. Mindenesetre a futurisztikus arcot is a típusra már jó ideje jellemző hűtőmaszk és jó adag króm dobja fel, így összhatásában mégis kapunk egy kis Amerikát az új generációval is. Bár a hivatalos közlemény meglepően szűkszavúan nyilatkozik, nem nehéz kitalálni, mit rejt majd a típus motortere. A benzinesek terén – legalábbis a tengerentúlon – egy 2,4 literes négyhengerest és egy 3,2 literes V6-ost találhatunk. Az európai kínálat szinte biztosan megkapja a nagyobb testvérben található háromliteres dízelt, a hozzá kapcsolt nyolcfokozatú bolygóműves automatával együtt.

A Cherokke gyártása az amerikai Toledo városában történik majd, az április eleji leleplezést követően pedig 2013 harmadik negyedévében kerül a szalonokba a futurisztikus mindenes.

Címkék: autó, Cherokee

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 25. 10:27, szombat | Belföld

Orbán Viktor Szerbiába utazik

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton munkalátogatást tesz Belgrádban, ahol Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnökkel tárgyal - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

2023. Március 25. 10:25, szombat | Belföld

OMSZ: egyre több orvos csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

Április 1-jén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is elindul az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer, az ügyelethez a háziorvosok és a házi gyermekorvosok ott is egyre nagyobb számban csatlakoznak.

2023. Március 25. 07:41, szombat | Belföld

Már lehet jelentkezni a nyári balatoni Erzsébet-táborokba

Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán pénteken.

2023. Március 25. 07:40, szombat | Belföld

Orbán Viktor: megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól

Megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól - jelentette be a miniszterelnök közösségi oldalán pénteken.