Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Szeptember 07. 08:47, hétfő | PR

Hogyan juss el angol tesztekkel ingyenesen alapfokra?

Hogyan juss el angol tesztekkel ingyenesen alapfokra?

A nyelvtudás kérdése egyre fontosabbá válik akár munkáról, akár csak egy külföldi utazásról van szó. Megmutatjuk, hogyan juss el angol tesztekkel alapfokra kiadások nélkül egy kis energiabefektetéssel.

Ma már nem csak diplomás munkákhoz jön jól egy kis nyelvtudás. Bármilyen pozícióban helyezkednél el, hasznos lehet, ha legalább alapfokon ki tudod magad fejezni. Mivel az angol a leggyorsabban tanulható és a világon a legszélesebb körben ismert idegen nyelv, kézenfekvő választás lehet, ha szeretnél egy nyelvet megtanulni.

A nyelvtanulás ellen már az sem lehet kifogás, hogy túl drága a nyelvtanár, mert rengeteg anyag elérhető az interneten ingyenesen, amivel otthonról, egyedül is tudsz tanulni és alapfokú angol tesztekkel online is le tudod ellenőrizni, hogy hol jársz a nyelvtudásban.

Hogyan fogj neki?

Ha megvan az elhatározás, hogy végre nyelvet tanulj, a legfontosabb, hogy felállíts egy ütemezést. Ez ahhoz kell, hogy a lendület csökkenésével se sikkadjon el a szándék, és tudd, hogy mikorra kell elérned és hová a nyelvtudásban. Talán ezt a legnehezebb megvalósítani, ha egyedül tanulsz, éppen ezért a legfontosabb lépés, mielőtt egyáltalán a kezedbe veszel egy könyvet.

Az elfogadott normák szerint az A2-es szint eléréséhez angolból hozzávetőlegesen 200 tanóra kell. Ez a szint még nem éri el az alapfokot, de ha nem vizsgázni akarsz, hanem csak alapvetően kommunikálni angolul, akkor tanórából ennyi kellene. Mivel az otthoni nyelvtanulás hatásfoka gyengébb, várhatóan 300-350 óra alatt hozod magad ilyen szintre. Ez annyit jelent, hogy ha legalább napi egy órát tudsz a nyelvtanulással foglalkozni, akkor egy év alatt már nem adnak el külföldön.

Források

A neten rengeteg ingyenesen elérhető anyag van, amiből tanulni tudsz, de mindig figyelj arra, hogy hiteles forrást használj. A legjobbak a nyelviskolák és nyelvvizsga központok által elérhetővé tett anyagok, mert ők is ebből dolgoznak.

Ha elakadtál

Vannak hasznos nyelvtanuló csoportok a Facebook-on, ahol tanulók és tanárok segítik egymást. Ha elakadtál, vagy kérdésed van, itt is felteheted. Emellett nagyon hasznosak a nyelvvizsga központok ingyenes tesztjei, ahol a megoldókulccsal ellenőrizni tudod a válaszaidat.

Szórakoztató tanulás

Szórakoztatóvá teheted a nyelvtanulást, ha angolul nézel filmeket és meséket a neten. Így szinte észrevétlenül sajátítod el a nyelvi frázisokat és a kiejtést is úgy, hogy közben jól érzed magad. Emellett vannak a nyelvtanulást segítő ingyenes appok, amik viccesen és szórakoztatóan tanítják meg a nyelvtant és a szavakat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat