Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Szeptember 25. 16:09, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hosszú évekre leültettek egy súlyosan visszaeső drogdílert

Hosszú évekre leültettek egy súlyosan visszaeső drogdílert

Jogerősen 11 év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy kétegyházi férfit, aki speedet árusított 2014-ben és 2015-ben Békés megyében.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a 44 éves férfit, és a szabadságvesztés kiszabása mellett több mint 200 ezer forintra vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben.

Döntésével az ítélőtábla helybenhagyta a Gyulai Törvényszék által a vádlottra első fokon kiszabott szabadságvesztés mértékét, de a büntetést fegyház helyett börtönben kell letölteni.

A férfit korábban tízszer ítélték el, 2013 januárjában feltételesen szabadult a kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott hatéves börtönbüntetéséből. A vádlott 2014 novemberétől egy éven át ismét drogterjesztéssel foglalkozott.

2015 augusztusa és 2015. október vége között legalább három alkalommal Budapestre utazott azért, hogy kábítószert vegyen. A megvásárolt anyagból eltett saját fogyasztásra is, de a drogból juttatott barátainak, ismerőseinek is. Volt, amikor ingyen odaadta, máskor pénzért értékesítette a kábítószert.

A rendőrök november 27-én későn este tartottak házkutatást a vádlott békéscsabai albérletében. Elfogása előtt, este a férfi több embernek adott el kábítószert. A lakhelyén tartott házkutatás során 82,3 gramm drogot, digitális mérleget, a kábítószer fogyasztásához, hígításához és csomagoláshoz szükséges eszközöket, anyagokat foglaltak le.

A vádlott által forgalomba hozott, valamint kereskedelmi céllal megszerzett kábítószer hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség felső határának 3,6-szorosát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.