Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2015. Szeptember 18. 14:12, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Huszonkét ítéletet hozott a bíróság határzár tiltott átlépése miatt

Huszonkét ítéletet hozott a bíróság határzár tiltott átlépése miatt

Huszonkét ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság szerdán és csütörtökön - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság a vádlottakat tíz esetben egy év, tizenkét ügyben két év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte.

A bűncselekmény elkövetését minden esetben beismerő vádlottak közül 12 iraki, két pakisztáni, egy afgán és hét szír állampolgárságúnak vallotta magát.

Az ítéletek valamennyi esetben jogerőre emelkedtek, és a terheltek egyike sem kérte, hogy a tolmácsolás által lefordított ítéletet neki anyanyelvükön írásban kézbesítsék.

Határzár tiltott átlépésének bűntette miatt pénteken 43 ügyben kezdeményezett a Szegedi Járási Ügyészség gyorsított bírósági eljárást.

A szóvivő tájékoztatása szerint eddig hét menekültügyben meghozott közigazgatási határozat ellen érkezett felülvizsgálati kérelem a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.

2024. Július 17. 07:59, szerda | Belföld

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.

2024. Július 17. 07:53, szerda | Belföld

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter New Yorkban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett kedden New Yorkban, a találkozón szó volt az ukrajnai háborúról és a kétoldalú együttműködés kérdéseiről is.