Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2011. November 26. 14:57, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Huszonöt katona meghalt, több információ kell az eset tisztázásához

Huszonöt katona meghalt, több információ kell az eset tisztázásához

Huszonötre emelkedett a NATO helikopterei ellen végrehajtott támadás pakisztáni halálos áldozatainak száma – jelentette szombaton a pakisztáni állami televízió.

A NATO Afganisztánból érkezett gépei pénteken késő este Pakisztán északnyugati részén, Momand tartományban egy katonai ellenőrzőpontot támadtak meg. A szövetség kabuli illetékesei közölték, hogy tudnak az incidensről, s azt ígérték, hogy ha több információ birtokába jutnak, bővebb tájékoztatást adnak róla.

A pakisztáni hatóságok a támadást követően leállították az Afganisztánban lévő NATO-erők Khyber-hágón keresztül zajló utánpótlását. Egy helyi kormánytisztviselő szerint mintegy negyven tartálykocsit és teherautót fordítottak vissza. Egy másik tisztviselő szerint az utánpótlást biztonsági okokból állították le.

Címkék: ISAF, nato

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 09:37, kedd | Külföld

Borrell: nincs megegyezés az újabb szankciókról

Nem született megegyezés az Oroszországgal szemben bevezetni tervezett hatodik, az olajszállítást is magában foglaló európai uniós szankciós csomagról, az intenzív tárgyalások folytatódnak

2022. Május 16. 14:07, hétfő | Külföld

Majdnem száz belgrádi iskolában volt bombariadó

Majdnem száz belgrádi általános- és középiskolában volt bombariadó hétfő reggel - közölte a szerbiai oktatási minisztérium.

2022. Május 16. 11:04, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma 521,5 millió, a halálos áldozatoké 6,264 millió a világon

A világon 521 468 571 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 263 899 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai alapján.

2022. Május 16. 09:01, hétfő | Külföld

Fenntartja a maszkviselést a reptereken és a repülőjáratokon Olaszország

Olaszország repülőterein és az országból induló légi jártakon megmarad a maszkviselési kötelezettség egészen június 15-ig, annak ellenére, hogy az Európai Unió ezt hétfőtől eltörli